Mainos

Kansallisteatteri haasteen edessä

Suomen Kansallisteatteri on suuren haasteen edessä, sillä 40 miljoonan euron täysremontti vei katsojat kilpailijoille. Esimerkiksi viime vuonna Kaupunginteatteri kahmi yleisöä kaksi kertaa niin aljon kuin Kansallisteatteri.

Kaupunginteatterin kävijämäärät ovat kasvaneet niin, että viime vuonna katsojia oli lähes 300 000, Kansallisteatterissa remontin takia vain 140 000.

Nyt 130-vuotisjuhliaan viettävä Kansallisteatteri hakee menestystä tänä syksynä mm. Aleksis Kiven Nummisuutareilla, kertovat Jukka-Pekka Palo ja Juha Varis.

- Meillä tulee olemaan loppujen lopuksi sellaiset pellavanväriset hamppuperuukit ja kirves, eli ihan perinteissä pitäydytään. Mahdollisimman vähän liikutaan ja koetetaan seistä jäykän oloisesti ja puhutaan oikein perkeleen hitaasti, Palo vahvistaa.

Vastapainoksi vanhoille klassikoille esitetään mm. Jari Järvelän esikoisnäytelmä "Ystäväni", jonka näyttelijät pyrkivät käsittelemään elämän käännekohtia kepeästi ja sarkastisesti.

Kansallisteatteri arvostaa kuitenkin myös nuoria kykyjään, mistä osoituksena oli Eino Kaliman ohjaajapalkinnon luovuttaminen nuorelle Mika Myllyaholle. 40 miljoonan euron remonttikin pitää Myllyahon mielestä osata suhteuttaa.

- No pieni summa se nähtävästi on tähän Sonera-kuvioon verrattuna. En nyt osaa näitä euroja vielä oikein laskea, mutta tässä ainakin jotain saatiin näkyviin, niin että kyllä sinänsä tämä oli kannattavaa.

(MTV3)

(Seitsemän uutiset 21.08.2002)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.