Mainos

Kansallispuistoretket kasvattavat suosiotaan

Kansallispuistojen ja retkeilyalueiden suosio on kasvussa. Viime vuonna suomalaisiin kansallispuistoihin tehtiin noin 1,95 miljoonaa käyntiä, kun edellisvuonna käyntejä oli lähes 200 000 vähemmän.

Valtion retkeilyalueille tehtiin 343 000 käyntiä. Kävijätutkimusten mukaan asiakkaat nauttivat erityisesti alueiden kauniista luonnosta ja kokemuksen mukanaan tuomasta mielenrauhasta, kertoo Metsähallitus.

Kolin retkiviikon avajaisissa puhunut Metsähallituksen pääjohtaja Jyrki Kangas korosti retkeilyn ja luonnon merkitystä suomalaisten hyvinvointiin.

- Työmme kansallispuistojen ja retkeilyalueiden kehittämiseksi ei tuo hyvinvointia vain alueilla virkistäytyville. Rahat, jotka valtio on sijoittanut kansallispuistojen ja retkeilyalueiden rakenteisiin ja palveluihin, palautuvat moninkertaisesti takaisin paikallisena yritystoimintana ja työpaikkoina.

Koli ja Ruunaa sijoittuvat kansallispuistojen ja retkeilyalueiden suosituimmuuslistan kärkeen. Retkeilyalueista Ruunaa on ykkönen 89 000 vuosittaisella käynnillään. Kolilla on kansallispuistolistan viides sija.

Metsähallituksen tavoitteena on edelleen kasvattaa kansallispuistojen ja retkeilyalueiden suosiota. Kasvulle haetaan edellytyksiä luontoarvoja vaarantamatta.

- Haluamme olla yritysten ja matkailualan toimijoiden kumppanina ideoimassa ja toteuttamassa kestävää luontomatkailua kansallispuistojen ja retkeilyalueiden yhteyteen, painotti Kangas puheessaan

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.