Mainos

Kansallisoopperassa Puccinin oopperoita

Kansallisoopperan Puccini-viikko huipentuu huomenna La rondinen eli Pääskysen Suomen kantaesitykseen.

Kansallisoopperassa nähdään huomenna kantaesityksenä maailmallakin harvoin esitetty Puccinin La rondine eli Pääskynen. Lyyrinen ja kevyt La rondine on osa oopperan suurta Puccini-viikkoa, jossa kuullaan läpileikkaus säveltäjäklassikon tuotannosta.

Oopperassa valmistaudutaan täydellä höyryllä huomiseen harvinaisuuden kantaesitykseen. Pääskynen on jäänyt Puccinin dramaattisempien sävellysten varjoon.

Alunperin teoksesta piti tulla operetti. La rondinessa pankkiirin ylläpitämä Magda haluaisi eroon elämänvalheesta ja etsii todellista rakkautta. Pääskysen musiikki on harmonista ja pehmeää.

- Siinä on paljon samanlaisia syviä tunteita kuin Puccinin muissa teoksissa, se on nyt vaan tässä vähän herkennettynä, sanoo ohjaaja Jussi Tapola.

Ritva Liisa Korhonen ja Jyrki Anttila esittävät rakastavaisia. Vaikka ooppera sijoittuu historiaan, on Magdan naispääroolissa nykyaikaa.

- Hän tekee kaksi merkittävää ratkaisua elämässään, hän luopuu elättäjästään mutta myös isosta rakkaudestaan. Jää vain kysymys, millä Magda tulee tämän jälkeen toimeen. Minusta se äärimmäisen moderni ratkaisu ja jää täysin ilmaan, kuvailee oopperalaulaja Ritva-Liisa Korhonen.

Oopperassa nähdään tällä viikolla Rondinen lisäksi neljä muuta Puccinin teosta, mm. Tosca ja Madame Butterfly.

- Tämä on iso ponnistus, harva talo voi tehdä tällaista. Meillä on joka ilta eri Puccinin ooppera. Monet niistä ovat aika isoja ja niissä on isot lavasteet, joudumme laittamaan kaiken peliin, kertoo Suomen Kansallisoopperan pääjohtaja Erkki Korhonen.

Ensi vuoden tammikuussa oopperassa jatketaan Rossini-viikolla. Opperan katsomot ovat olleet lähes 90 prosenttisesti täynnä, kävijoitä oli viime vuonna kaikkiaan 276 000.

(MTV3)

(Kymmenen uutiset 17.01.2002)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.