Mainos

Kansallisoopperan johto toivoo Franckin lähtevän nopeasti

Myrsky Suomen Kansallisoopperan ympärillä jatkuu. Viikko sitten erostaan ilmoittanut Franck kertoo että talon johto toivoo hänen lähtevän mahdollisimman nopeasti.

Ylikapellimestari Mikko Franck kertoo, että Kansallisoopperan johto pyytää häntä lähtemään talosta ennen irtisanomisajan päättymistä. Franckilla on vuoden irtisanomisaika. Hän ilmoitti viikko sitten eroavansa tehtävästä.

-Eilen iltapäivällä pääjohtaja Erkki Korhonen ja hallintojohtaja Pekka Kauranen esittivät minulle toiveen, että työvelvoitteeni lakkaisi heti Punaisen viivan jälkeen eli maaliskuun lopussa. Mitään perusteluja en kuullut, Franck sanoo STT:lle.

Ylikapellimestarin mukaan oopperan hallitus käsittelee asiaa maaliskuun kokouksessaan. Vain hallitus pystyy päättämään työvelvoitteen lakkaamisesta ennen aikojaan.

-En tiedä, mitä hallitus päättää, joten pakkailen tässä jo tavaroita, että olen sitten heti valmiina lähtöön.

Punainen viiva olisi muutenkin jäänyt Franckin viimeiseksi oopperatyöksi ylikapellimestarina. Syksyllä hänellä olisi ollut vielä neljä konserttia johdettavanaan. Mutta Franckin tarkoitus oli jatkaa irtisanomisajan loppuun ylikapellimestarille kuuluvien hallinnollisten tehtävien hoitamista.

-Olen orkesteri- ja kuoro-osaston eli 200 hengen osaston johtaja, ja tässä on paljon käytännön asioita. Esimerkiksi kesällä tehtävän remontin jälkeen meille tulee kokonaan uusi orkesterimonttu, jonka käyttöönottoa minun oli tarkoitus olla valvomassa ja suunnittelemassa ja muutenkin projektia vetämässä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.