Mainos

Kansallisooppera vähentää ja lomauttaa väkeä

Henkilöstö vastustaa ensi vuodelle suunniteltuja lomautuksia.

Suomen Kansallisooppera lomauttaa koko henkilöstönsä kahdeksi kuukaudeksi touko- ja kesäkuussa 2007. Henkilöstömäärää vähennetään seuraavan kolmen vuoden aikana noin 40 työntekijällä.

Päätökset sisältyvät oopperan talouden tervehdyttämisohjelmaan, jonka Kansallisoopperan hallitus hyväksyi kokouksessaan tänään.

Alijäämäistä taloutta koetetaan tasapainottaa myös toimintaa ja suunnittelua tehostamalla. Ohjelmiston suunnittelujännettä aiotaan pidentää ja reaaliaikaista talousseurantaa tehostaa. Tähän mennessä oopperassa ei ole tehty lainkaan tuotantokohtaisia talousarvioita, mutta niihin siirrytään jatkossa.

- Henkilöstön vähentäminen pyritään hoitamaan luonnollisen poistuman kautta ja taiteellisesta tasosta tinkimättä. Ensi-iltojen määrä ja ohjelmiston taso pysyvät samoina, sanoi hallituksen puheenjohtaja Seppo Tiitinen.

Tänään julkaistun vuosikertomuksen mukaan oopperan vuoden 2005 tilinpäätös oli 1,7 miljoonaa euroa alijäämäinen. Viime vuoden lipputulot putosivat 6 miljoonaan ennätysvuoden 2004 yhteensä 7,6 miljoonasta eurosta. Katsojapeitto laski 82 prosentista 73 prosenttiin.

Puolen vuoden peruskorjaus kesällä 2007 laskee oopperan lipputuloja entisestään, minkä vuoksi laitoksen on tasapainotettava talouttaan jo tämän vuoden aikana.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.