Mainos

Kansalliskirjasto sai merkittävän Disney-lahjoituksen

Tunnettu Disney-keräilijä Pentti Hauhiala lahjoitti pääosan elämäntyöstään suomalaisten yhteiseksi kulttuuriperinnöksi.

Lähes koko elämänsä Disney-keräilylle omistanut Hauhiala on lahjoittanut Kansalliskirjastolle keräilykokoelman, joka sisältää tuhansittain Disney-aiheisia kirjoja, lehtiä, videoita, levyjä ja muuta esineistöä. Lahjoitus saa Kansalliskirjastossa nimikkokokoelman statuksen.

Vaikka uutta nimikkokokoelmaa säilytetään kokonaisuutena, Kansalliskirjasto voi lahjoitussopimuksen perusteella neuvotella sen osien sijoittamisesta maamme muihin kansallisiin muistiorganisaatioihin.

Joitakin osia audiovisuaalisesta aineistosta ja esinekokoelmasta onkin tarkoitus luovuttaa muualla säilytettäväksi. Kansalliskirjasto saa myös täydentää yksittäisillä teoksilla kansalliskokoelmaansa, johon talletetaan kaikki Suomessa painetut tai Suomea koskevat julkaisut.

Jatkossa Pentti Hauhialan Disney-kokoelma on Kansalliskirjastossa tutkijoiden ja muiden aiheesta kiinnostuneiden käytettävissä tekijänoikeuksien asettamissa rajoissa.

Kansalliskirjaston asiakkaat ja muu yleisö pääsevät myös tutustumaan lahjoitukseen, kun poimintoja siitä asetetaan esille Kansalliskirjaston Rotundassa tänään avautuvassa näyttelyssä.

Näyttelyaineiston koostaa Kansalliskirjastosta muutama vuosi sitten eläkkeelle jäänyt kirjastonhoitaja Heikki Kaukoranta, joka tunnetaan erityisesti sarjakuvahistorioitsijana sekä sarjakuvien suomentajana. Hän on vaikuttanut pitkään ja keskeisesti myös Suomen sarjakuvaseurassa.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.