Mainos

Kansallisbaletti aloittaa Oneginilla

Kapellimestarina vierailee ensi kertaa tanskalainen Peter Ernst Lassen.

Suomen Kansallisbaletin näytäntökausi 2001/2002 uuden baletinjohtaja Dinna Björnin luotsaamana alkaa John Crankon kolminäytöksisellä baletilla Onegin tiistaina 28.8.

Tämä Aleksandr Pushkinin romaaniin perustuva baletti on ollut niin yleisön kuin kritiikinkin suursuosikki keväällä 2000 olleesta ensi-illastaan lähtien. Onegin-baletin musiikki on koottu Pjotr Tshaikovskin tuotannosta; siinä soivat mm. sinfoninen fantasia Francesca da Rimini sekä pianosarja Vuodenajat.

John Cranko on tähän vuonna 1965 valmistuneeseen balettiinsa onnistunut hyvin vangitsemaan venäläisen maaseudun idyllin sekä Moskovan hienostopiirien liioittelevan arvokkuuden. Baletin koskettavimpia ja vaikuttavimpia kohtauksia ovat kuitenkin Oneginin ja tähän rakastuneen nuoren Tatjanan kaksintanssikohtaukset.

Baletin kapellimestarina vierailee ensi kertaa Kansallisoopperassa Peter Ernst Lassen. Tämä tanskalainen kapellimestari on työskennellyt mm. Kööpenhaminan kuninkaallisen oopperan kapellimestarina vuosina 1972-1988 ja toiminut Hampurin valtionoopperan kapellimestarina vuodesta 1988 johtaen mm. John Neumeierin Giselle-baletin ensi-illan kaudella 2000/2001.

Vuodesta 1991 hän on ollut Berliinin Deutsche Operin baletin kapellimestari. Hän on myös vieraillut mm. Covent Gardenissa, Pariisin Bastiljissa, Stuttgartin oopperassa ja Tukholman kuninkaallisessa oopperassa. Ensimmäisessä osajaossa päätehtävissä tanssivat Minna Tervamäki (Tatjana, kuvassa), Jukka Aromaa (Onegin), Barbora Kohoutková (Olga), Jaakko Eerola (Lenski) sekä Timo Kokkonen (Ruhtinas Gremin).

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.