Mainos

Kansallinen turvallisuustutkimus alkaa koko maassa

Suomalaisten käsityksiä viranomaisista aiotaan selvittää tällä viikolla alkavalla turvallisuustutkimusella. Ensimmäisiä tuloksia odotetaan tammikuussa.

Suomessa aloitetaan tällä viikolla kansallinen turvallisuustutkimus. Siinä selvitetään aiempaa tarkemmin kansalaisten käsitykset turvallisuusasioista sekä poliisin ja muiden viranomaisten palvelukyvystä. Kyseessä on ensimmäinen turvallisuustutkimus, joka tehdään samanaikaisesti koko maassa. Tuloksia hyödynnetään poliisin ja muiden viranomaisten paikallistason turvallisuussuunnittelussa sekä poliisin työn valtakunnallisessa kehittämisessä.

Kyselyssä tarkastellaan turvallisuusasioita ja poliisin onnistumista alueella huomattavasti hienojakoisemmin kuin esimerkiksi valtakunnallisessa turvallisuusbarometrissä, joka tehdään joka toinen vuosi. Poliisitoiminnallisten seikkojen lisäksi kyselyssä tiedustellaan muun muassa kansalaisten mielipiteitä ja kokemuksia kuntien peruspalveluista ja viihtyvyydestä.

Kyselylomake lähetetään 108000 ihmiselle, jotka Väestörekisterikeskus on valinnut satunnaisotannalla. Vastaukset, joiden on oltava perillä 9. syyskuuta mennessä, käsitellään luottamuksellisesti. Ensimmäiset tulokset valmistuvat ensi vuoden tammikuussa.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.