Mainos

Kansalaisten ei haluta enää maksavan pankkien velkakriisejä

Eurooppalaisilla pankeilla ei ole paluuta entiseen. EU-komissio lupaa paitsi tiukkaa valvontaa myös uutta lakia, joka varmistaisi sen, etteivät veronmaksajat joudu enää maksumiehiksi. Näin sanoo MTV:n uutisten haastattelussa finanssipalveluista vastaava ranskalainen EU-komissaari Michel Barnier, joka tapaa Suomen poliittista johtoa ensi viikolla Helsingissä.

Uudet Euroopan laajuiset laitokset, jotka valvovat rahoitusmarkkinoita, aloittivat toimintansa vuoden alusta, mutta Barnier haluaa mennä vielä pitemmälle.

- Ehdotan ensi kesäkuussa uutta sääntelyä pankkikriisien varalle niin, että pankit itse maksavat kriisipankkien puolesta eivätkä enää veronmaksajat, Barnier vakuuttaa.

Hän penää aina vain tiukempaa valvontaa.

- Ehdotamme valtiovarainministereille, joiden kokouksissa Jyrki Katainen on hyvin aktiivinen, uusia avoimuussääntöjä kaikkien markkinoiden ja tuotteiden valvomiseen. Sen toteutuminen vie aikaa, mutta entiseen ei ole paluuta. Meillä on pitkä muisti!

Torstaina Suomeen saapuva Barnier tulee tuttuun maahan. Kun Suomi aikoinaan rymisteli rahaliittoon, Barnier oli jo silloin Brysselissä. Hän keksi pienille ydinvaltioille uuden nimen, BeneFlux. Nimessä F-kirjain on omistettu Suomelle, Finlande.

Katso Helena Petäistön juttu (Kymmenen uutiset 20.2.2011)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.