Mainos

Kansalaissota 1918 sarjakuvina

Suomen kansalaissodan tapahtumiin voi nyt tutustua sarjakuvan kautta. Korkeajännitys-lehti julkaisee kaksi vuoden 1918 tapahtumiin perustuvaa kotimaista erikoisnumeroa.

Lehdet on toteutettu kahtena, osittain päällekkäisinä versiona kansalaissodan eri osapuolien taistelukokemuksista. Vuoden 1918 sisällissota asettaa tarinoissa vastakkain lapsuudenystävykset Pekka Haapasen ja Vilho Hannulan.

Pientilan poika Pekka liittyy kapinoivaan punakaartiin samaan aikaan kun kartanossa kasvanut Vilho hakeutuu suojeluskunnan riveihin. Lehti vie lukijansa nyt sisällissodan melskeisiin julkaistuaan aiemmin muutaman talvi- ja jatkosotaan perustuvan sarjakuvan.

Akatemiaprofessori Heikki Ylikangas

Raamit Pekan ja Vilhon tarinoille on poimittu pääasiassa akatemiaprofessori Heikki Ylikankaan teoksesta Tie Tampereelle. Punaisten sotatoimethan keskittyivät Tampereelle, jonka valtaaminen kävi valkoarmeijalle kalliiksi. Ylikangas tutustui julkaisuihin tänään ja yhtyi tekijöiden näkemykseen siitä, että asenteet ovat pehmenneet ja kansalaissotaakin voidaan jo käsitellä sarjakuvan keinoin.

- Jos tämäntapaiset sarjakuvat antais jonkinmoisen herätteen siihen, että asianomaiset perehtyvät sitten myöhemmin vähän kovemman lajin kirjallisuuteen, niin silloinhan asiat on, niin kun ne pitääkin olla, toteaa Ylikangas.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.