Mainos

Kansalaiset eivät usko hallituksen työttömyyspolitiikkaan

Kansalaiset eivät tuoreen kyselytutkimuksen mukaan näytä uskovan hallituksen kykyyn vähentää työttömyyttä. Sanomalehti Kalevan teettämässä kyselyssä kolme neljästä vastanneesta arvelee, että hallitus voisi vähentää työttömyyttä paljon toisenlaisella politiikalla.

Vain 13 prosenttia vastanneista oli vakuuttuneita Paavo Lipposen hallituksen linjan tehokkuudesta. Toisenlaisia keinoja kaipasi 76 prosenttia, ja ilman kantaa oli 11 prosenttia vastanneista. Suomen Gallupin joulukuun 5.-10. päivinä tekemään kyselyyn osallistui 1 327 yli 18-vuotiasta suomalaista.

Kansalaisten työttömyyspolitiikkaa koskevat mielipiteet eivät ole juuri muuttuneet edellisestä kyselystä. Esko Ahon porvarihallituksen nauttima 79 prosentin epäluottamus oli kuitenkin hieman nykyistäkin huonompi.

Nyt tyytymättömiä ovat erityisesti työttömät ja pohjoissuomalaiset. Puolet vastanneista on sitä mieltä, että että valtion suuri velkataakka ei enää estä hallituksen toimia työttömyyden estämiseksi.

Yli puolet kannattaa mielenosoituksia

Tyytymättömyys työttömyyden hoitoon esiintyy kyselyssä mm. haluna painostaa hallitusta ja sen takana olevaa eduskuntaa esimerkiksi mielenosoituksin. Mielenosoituksia ja vastaavia keinoja kannattaa yli puolet, 55 prosenttia vastanneista. Edellisen hallituksen aikana luku oli 58 prosenttia.

Väkivallan käyttöön suhtaudutaan kuitenkin jyrkän kielteisesti. Kahdeksan kymmenestä on sitä mieltä, että väkivalta ei ole hyväksyttävää, vaikka työttömyys aiheuttaisi suurtakin tyytymättömyyttä. Aikaisempaa useampi kuitenkin ymmärtää niitä, jotka saattaisivat mielenosoitusten tai lakkojen yhteydessä aiheuttaa aineellisia vahinkoja.

Vastanneista 15 prosenttia pitää väkivaltaisia keinoja hyväksyttävinä. Poliisin voimatoimet mielenosoitusten yhteydessä ilmeneviä väkivallanpurkauksia vastaan hyväksyisi 70 prosenttia vastanneista.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.