Mainos

Kansainvälistä taidetta Ateneumin syksyssä

Ateneum esittelee syyskauden päänäyttelyssään harvinaisen suuren valikoiman ulkomaista taidetta kokoelmistaan. Näyttelyn teokset edustavat länsimaista taidetta 1800-luvun loppupuolelta 1950-luvulle.

Esillä vaihtuvien näyttelyiden tilassa on niin naapurimaiden taiteen helmiä kuin länsimaisia modernismin kuuluisuuksiakin, kuten Massimo Campigli, Paul Cézanne, Henri Matisse ja Henri Toulouse-Lautrec.

Ateneumin kokoelmissa olevalla ulkomaisella taiteella on aina joku suhde suomalaiseen taiteeseen. Tämä näkyy hyvin keväällä, kun heti kansainvälisten taiteilijoiden jälkeen vuorossa on varhaisten kotimaisten modernistien esittely. Etenkin ranskalaiset taiteilijat ovat vaikuttaneet runsaasti suomalaisiin. Vuoden 2001 päänäyttelyssä voi katsastaa, kuinka vaikutteet ilmenevät mm. Akseli Gallen-Kallelan, Tyko Sallisen, Helene Schjerfbeckin, Mikko Oinosen ja Ellen Thesleffin taiteessa. Suurnäyttelyyn tulee kaikkiaan noin 300 teosta.

Syksyllä Ateneumissa avautuu myös kaksi grafiikan näyttelyä. Kaupunki meren äärellä -näyttely esittelee kuvia Helsingistä 1800-2000. Esillä on grafiikkaa, piirustuksia, akvarelleja, maalauksia sekä valokuvia vuonna 1812 pääkaupungiksi kohotetusta Helsingistä. Teoksia on noin 80.

Kuvia kodistani koostuu suositun taiteilijamme Helene Schjerfbeckin piirustuksista ja akvarelleista. Esillä on kolmisenkymmentä teosta, joiden aiheena ovat taiteilijan äiti ja näkymät kodista.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.