Mainos

Kansainväliset valepoliisit kiinni Helsingissä

Helsingin poliisi on napannut kaksi turisteja huijannutta valepoliisia. Keski-ikäiset miehet esittivät turisteille poliisin virkamerkin, vaativat nähdä turistien rahat ja paperit ja sen jälkeen ryöstivät rahat.

Poliisi epäilee, että miehet ovat kiertäneet huijaamassa turisteja useissa Euroopan pääkaupungeissa. Noin 40-50-vuotiaat miehet olivat ehtineet huijata rahaa ainakin 12 turistilta. Poliisin saamien tietojen mukaan ryöstäjät olivat ehtineet sada yhteensä 33 650 Suomen markkaa.
Miehet jäivät kiinni itse teosta noin kahdeksan aikaan tänä aamuna. Ilmoituksen asiasta teki kotimatkalla ollut naispoliisi, joka tapasi huijarit, kun he olivat ryöstämässä rahaa japanilaisilta turisteilta.

Huijarit ovat uskotelleet turisteille olevansa poliiseja, jotka haluavat tarkistaa turistien rahat ja paperit. Heillä oli mukanaan poliisin virkamerkki. Päästyään käsiksi lompakkoon, he veivät rahat.
Poliisin mukaan huijarit ovat liikkuneet Suomessa väärennettyjen passien avulla. Heidän kansallisuudestaan ei ole saatu selvyyttä. Miehet eivät puhu Suomea ja englantiakin heikosti. Ensimmäinen ilmoitus miesten liikkeistä tehtiin poliiseille 15. heinäkuuta.

Poliisi on saanut haltuunsa osan ryöstetyistä rahoista, jotka olivat usean eri maan valuuttoina. Miehet odottavat pidätettyinä Helsingin raastuvanoikeuden todennäköistä vangitsemispäätöstä. Poliisin mukaan tapaus on ainutkertainen Suomessa.

Luottokorttihuijarit anastaneet tuhansia markkoja

Poliisi varoittaa Helsingissä liikkuvista lompakon varastajista, jotka lompakon anastamisen jälkeen soittavat lompakon omistajalle. Huijarit esiintyvät poliisina ja kertovat löytäneensä lompakon ja kysyvät luottokortin numeroa, jotta voisivat kuolettaa kortin.

Poliisille tulleiden tietojen mukaan kaksi ihmistä on jo luovuttanut valepoliiseille luottokorttinsa numeron. Toisen tililtä on viety 12 000 markkaa rahaa. Poliisin mukaan luottokorttihuijarit ovat suomalaisia.
Poliisi haluaa muistuttaa, että poliisin tapana ei ole milloinkaan kysyä luottokorttien numeroita.
(MTV3-STT)


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.