Mainos

Kansainvälinen pidätysmääräys Argentiinan ex-presidentistä

Isabel Peronin epäillään käskeneen armeijaa hankkiutumaan eroon maan kumouksellisesta aineistosta. Myös Peronin yhteyksiä oikeiston kuolemanpartioiden toimintaan tutkitaan.

Argentiinalainen tuomari on antanut kansainvälisen pidätysmääräyksen maan entisestä presidentistä Isabel Peronista. Peronia epäillään osallisuudesta vuonna 1976 tapahtuneeseen opiskelija-aktivistin katoamiseen.

Tuomarin mukaan aktivisti Hector Aldo Fagetti Callego katosi sen jälkeen kun Peron oli käskenyt armeijaa hankkiutumaan eroon maan kumouksellisista aineksista. Ihmisoikeusjärjestöjen mukaan Callegoa ei ole nähty sen koommin kun Argentiinan turvallisuuspalvelu otti hänet huostaansa.

Toinen tuomari tutkii Peronin yhteyksiä oikeiston kuolemanpartioiden toimintaan Argentiinassa 1970-luvulla. Kuolemanpartioita syytetään tuhansien vasemmistolaisten toisinajattelijoiden kaappauksista ja murhista.

Nykyisin Espanjassa asuva Isabel Peron oli presidentti Juan Peronin kolmas vaimo. Isabel Peron nousi Argentiinan johtoon miehensä kuoltua 1974, mutta sotilasjuntta syöksi hänet vallasta jo kaksi vuotta myöhemmin.

(MTV3-STT-DPA-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.