Mainos

Kansainvälinen kysely arvostelee Bushia

BBC:n gallupista ilmenee, että suurin osa maailman ihmisistä katsoo George Bushin toisen presidenttikauden lisänneen turvattomuutta. Ankarinta vastustus on Euroopassa.

Yhdysvaltain presidentti George W. Bush on tehnyt maailmasta entistä vaarallisemman, arvioidaan melko yleisesti eri puolilla maailmaa.

Britannian yleisradioyhtiön BBC:n mielipidemittauksessa keskimäärin liki 60 prosenttia vastanneista uskoo, että Bushin pääsy toiselle virkakaudelle on tehnyt maailmasta entistä vaarallisemman. Selvitykseen on haastateltu 22 000:ta ihmistä 21 maassa.

BBC:n mukaan arvostelu on ankarinta Euroopassa, etenkin Ranskassa ja Saksassa, missä 75-77 prosenttia vastanneista suhtautuu kielteisesti Bushin jatkokauteen.

Kyselyn mukaan 56 prosenttia amerikkalaista pitää sen sijaan Bushin voittoa maailmanlaajuisestikin myönteisenä seikkana. Yllättäen myös Intiassa, Filippiineillä ja Puolassa Bushin uudelleenvalinnan katsotaan lisänneen maailman turvallisuutta.

Kyselyt aloitettiin 15. marraskuuta ja päätettiin 5. tammikuuta. Kussakin mittaukseen osallistuneessa maassa haastateltiin 500-1800 ihmistä. Virhemarginaali on 2,5-4 prosenttiyksikköä otoksesta riippuen.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.