Mainos

Kansainvälinen balettikilpailu alkoi Helsingissä

Helsingin kansainvälinen balettikilpailu alkoi eilen täyden yleisön edessä oopperatalon Alminsalissa.

Hyppy

Ensimmäisenä koitokseen arpa määräsi yhdysvaltalaisen 15-vuotiaan Joseph Phillipsin. Alkuerissä kilpailijoilla on kova paikka vakuuttaa taitonsa ja säteilynsä tuomareille parissa minuutissa. Kukin kilpailija esittää kaksi klassisen baletin variaatiota. Jos ensimmäisellä kierroksella jännitys sotkee askeleet, voi toisella vielä korjata asemiaan.

Mukana on 72 kilpailijaa 25 maasta eli suunnilleen saman verran kuin aiemmissakin kilpailuissa. Kaukaisimmat kilpailijat tulevat Etelä-Afrikasta, Meksikosta, Japanista, Koreasta, Kiinasta ja Thaimaasta. Mukana on myös kaksi kilpailijaa Makedoniasta. Nimilista muuttui jo kerran, kun Korean Hyun-Joo Kim loukkaantui harjoituksissa ja perui osallistumisensa. Hän kuitenkin toipui siinä määrin, että päätti sittenkin tanssia sunnuntain alkuerässä.

Eniten osallistujia on Suomesta, yhdeksän tanssijaa. Toiseksi suurimmat joukkueet tulevat Yhdysvalloista, seitsemän tanssijaa ja Kiinasta, kuusi tanssijaa. Alkueristä tuomariston päättämä joukko pääsee välieriin, jotka tanssitaan torstaina, perjantaina ja lauantaina. Semifinalistit esittävät modernin koreografian, joka kestää kolmesta kuuteen minuuttiin. Välierät tanssitaan suurella näyttämöllä.

Suomalaisten koitokset

Suomalaisista juniori Tiina Myllymäki ja seniorit Anna Sariola ja Adam Kozal tanssivat alkukilpailun avajaisiltana eilen.

Juniori Sara Vuorinen ja seniori Asta Lindholm olivat vuorossa tänään. Juniorit Linda Haakana ja Aino Voutilainen kilpailevat alkueränsä huomenna. Viimeistä kertaa juniorina kilpailee Aarne Kristian Ruutu tiistaina, jolloin vuorossa on myös juniori Terhi Räsänen. Juniorit ovat 15-18 -vuotiaita, seniorit 19-25 -vuotiaita.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.