Mainos

Kansa uhmaa kännykkäkieltoa

Entistä useampi uhmaa Finnairin kieltoa olla käyttämättä matkapuhelinta lentokoneessa. Uhmaajat ovat ottaneet tavakseen myös solvata henkilökuntaa.

-Uhmaaminen on lisääntynyt viime aikoina. Jostain syystä matkustajat eivät kielloista huolimattakaan halua sulkea kännyköitään lentokoneessa, Finnairin lentoturvallisuuspäällikkö Seppo Kirjonen murehtii.

Finnairin henkilökunnalle on annettu sellaiset ohjeet, että kieltoa uhmaavat voidaan poistaa lentokoneesta koneen ollessa maassa. Lennon aikana henkilökunta voi takavarikoida matkapuhelimen. Kirjosen mukaan monet matkustajat vähättelevät matkapuhelimien turvallisuusriskejä.

-Sen lisäksi henkilökuntaa solvataan, jos se yrittää puuttua asiaa. Onneksi puhelinterroristit ovat selkeä vähemmistö kaikista matkapuhelimien käyttäjistä, Kirjonen toteaa.

Tamagotchi saa olla mukana

Matkapuhelimien sijasta lennon aikana voi leikkiä vaikkapa virtuaalilemmikkien kanssa. Niitä ei tarvitse tappaa ennen lähtöä, vaan niiden hoivaaminen on täysin sallittua Finnairin lentokoneessa.

-Tamagotchi on hirveän heikkotehoinen. Ei ole minkäänlaista näyttöä siitä, että se aiheuttaisi häiriöitä tekniikassa. Tamagotchien teho on samaa luokkaa kuin rannekellon patterin, lentoturvallisuuspäällikkö Seppo Kirjonen kertoo. Kirjosen mukaan Finnairille on tullut yllättävän paljon kyselyitä siitä, voiko virtuaalilemmikin kanssa matkustaa.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.