Mainos

Kansa tyrmää lakupiippujen hyllyttämisen

lakupiippuja

Suomalaiset ovat tyrmistyneitä niin sanotun tupakkatyöryhmän ehdotuksesta kieltää lakupiiput.

Tupakoinnin rajoittamiskeinoja pohtinut työryhmä haluaa kieltää tupakkatuotteiden ulkonäköä jäljittelevät makeiset. Niitä ei saisi tuoda maahan eikä myydä.

Kieltoja perustellaan sillä, että suomalaiset aloittavat tupakointinsa yleensä jo 13-16-vuotiaana. Työryhmä katsoo, että lakupiippujen imeskely saattaa laventaa tietä tupakointiin.

Kansa ärsyyntyi ehdotuksesta

Suomalaiset eivät sulata tupakkatyöryhmän ehdotuksia. MTV:n nettikyselyyn vastanneista yli 90 prosenttia vastustaa lakupiippujen kieltämistä. Vastaajat pitävät ehdotusta lähinnä turhana holhouksena.

Nimimerkki Aki kyseenalaistaa yhteyden lakupiippujen ja oikean tupakoinnin välillä.

- Taas sitä ollaan niin tekopyhää. Tuskin kukaan tosissaan uskoo, että lakupiippujen myynti ehkäisee tupakointia. Ja kuinka moni enää nykyään edes polttaa piippua? Eihän lakupiippu edes muistuta savuketta.

Toispuolelt jokker on Akin kanssa samoilla linjoilla. Vaikka lakupiippu maistuukin, ei tupakointi ole tullut hänelle edes mieleen.

- Pienenä sain jo syödä lakupiippuja ja nyt 50-vuotiaanakin minusta on mukavaa niitä maistella. En ole koskaan polttanut tupakkaa, eikä ole tullut mieleenikään lakupiippuja maiskutellessa että se jotenkin liittyisi tupakkaan.

Jos lakupiiput kielletään, katoavat ne myös laivojen tax free -hyllyistä. Mummeli onkin huolissaan siitä, mitä sitten ostaa tuliaisiksi lapsenlapsille.

- Itse olen syönyt niin sanottuja Kippari-Kallen piippuja muksuna. Ja lapsenlapseni haluavat laivatuliaisina piippuja! Näin on ollut ja toivottavasti on myös jatkossa.

Monien mielestä rasismiviittauksien karsiminen makeispakkauksista oli jo tarpeeksi. Samaa kohtaloa ei haluta lakupiipuille.

- No voi herran jee - ihana lakupoika sai jo kenkää kääreistä ja vaan siksi, että oli muka rasistisviitteistä. Ei enää lakupiipuille samaa kohtaloa, kiitos, kirjoittaa Lakupiiputtelija.

Lakupiippujen kieltäminen saa myös kannatusta. Kieltoa kannattavat pitävät tupakoinnin vähentämistä hyvänä asiana, oli sitten keinot mitkä tahansa.

- Mielikuvia muokkaamalla saadaan muutosta aikaan, tulokset tosin näkyvät hitaasti. Lakupiiput pois on vain yksi pieni osa isoa kampanjaa, kirjoittaa Mimma.

- Yksikin ihminen vähemmän on vähennys, kirjoittaa nimimerkki Arvokas elämä.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.