Mainos

Kansa tyrmää eduskunnan palkankorotukset

Kansalaiset eivät hyväksy eduskunnan roimia palkankorotuksia. MTV:n uutisten tekemän kyselyn mukaan yli puolet kansalaisista uskoo myös, että kansanedustajien palkankorotuksilla on vaikutusta syksyn tupovaatimuksiin.

Research international kysyi tämän viikon tiistaina ja keskiviikkona 500 kansalaiselta, hyväksyvätkö he palkankorotukset.

Korotusten uskotaan vaikuttavan tupoon

Lähes 70 prosenttia vastasi ei. Yli puolet uskoi korotusten vaikuttavan syksyn palkkavaatimuksiin. Kuitenkin valtaosa kansalaisista haluaa maltillisen tuloratkaisun.

Virhemarginaali tuloksissa on kolme prosenttiyksikköä puoleen tai toiseen.

Ihalainen ei ihmettele tulosta

Ihalainen, Lauri, SAK

SAK:n puheenjohtaja Lauri Ihalaisen mielestä eduskunta olisi voinut lähettää tuponeuvotteluihin parempiakin terveisiä. -Kyllä parempia ja harkitumpia terveisiä eduskunnasta olisi voitu työmarkkinoille ja uuteen työmarkkinaratkaisuun valmistautuvaan pöytään tietysti tuoda. Voi näet olettaa, että ihmisten mielissä tulee oikeudenmukaisuuteen liittyvä kysymys, olisiko muidenkin saatava vähän muhkeampia palkankorotuksia, arvelee Ihalainen.

SAK:ssa ei tässä vaiheessa suostuta puhumaan tulevista palkankorotusvaatimuksista. Puheenjohtajan tavoite on turvata jäsenistölleen kohtuullinen ostovoiman kasvu. -Arvio siitä, että inflaatio olisi ensi vuonna peräti 1,8 prosenttia, kuten budjetin perusteissa on mainittu, on aika toiveikas ja tämän vuoksi täytyy tietää enemmän
ennen kuin voi ottaa kantaa itse palkkaratkaisun tasoon, sanoo Ihalainen.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.