Mainos

Kansa tuomitsee Irak-vuodon vaalikampanjassa

Suomalaiset tuomitsevat salaiseksi määrättyjen tietojen käytön Anneli Jäätteenmäen vaalikampanjan aikana.

Enemmistö suomalaisista katsoo, että Anneli Jäätteenmäen ei olisi pitänyt käyttää salaisia asiakirjoja aseenaan vaalitaistelussa.


Enemmistö suomalaisista tuomitsee salaisten asiakirjojen käytön aseena vaalitaistelussa.

Väli-Suomen sanomalehtien teettämässä kyselyssä kaksi kolmesta suomalaisesta katsoo, että pääministeri Anneli Jäätteenmäki teki väärin nostaessaan vaalikeskusteluihin luottamuksellisia tietoja Suomen Irakin-politiikasta. Tätä mieltä on enemmistö kaikkien muiden puolueiden paitsi keskustan kannattajista.

Vastaajista 46 prosenttia uskoo kuitenkin, että Jäätteenmäki ei saanut haltuunsa salaisia ulkoministeriön asiakirjoja, vaan sai tietonsa muista lähteistä.

Helsingin rikospoliiisi tutkii parhaillaan, kuka vuoti asiakirjat lehdistölle. Vuodetut asiakirjat käsittelevät aiemman pääministerin Paavo Lipposen ja Yhdysvaltain presidentin George Bushin välisiä keskusteluja sekä Suomen suurlähetystön edustajien osallistumista Irak-rintaman tiedotustilaisuuteen Yhdysvalloissa.

Suomen Gallupin viime viikolla toteuttamaan kyselyyn vastasi 1001 suomalaista. Tulosten virhemarginaali on kolme prosenttiyksikköä puoleen tai toiseen.

(MTV3)

(Huomenta Suomi 27.05.2003)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.