Mainos

Kansa sirukohusta: "Kyllä sitä vähän vois varuillaan olla"

Ruotsista alkaneet lasinsirulöydöt ovat saaneet suomalaisetkin kuluttajat katsomaan entistä tarkemmin, mitä kauppakassiin sujahtaa. Mihinkään hysteriaan ei kuitenkaan nähdä aihetta. MTV:n nettikyselyyn vastanneista yli 3600 ihmisestä 53,8 prosenttia on sitä mieltä, että ruokaa ei tarvitse ryhtyä varomaan. Loput vastaajista miettivät kahteen kertaan, onko ruoka turvallista.

Päällimmäisenä huolena monella kyselyyn vastanneella oli se, että ei ryhdyttäisi lietsomaan turhaa paniikkia.

- Mun mielestä turhapanikointi ei ennenkään ole kantanut yhtään mihinkään. Yksittäisiä tapauksia nuokin, mutta jos niitä todellakin alkaa olla viikoittain ja useammassa suunnassa Suomeakin, toki silloin onkin jo aihetta huoleen. Enemmänkin kiinnostaa tietää, mistä moinen lasinsirujen määrä on päässy elintarvikkeisiin, ettei sitä ole jo alkupäässä ketjua huomattu? Vai onko taas välinpitämättömyyttä? Niinkuin sikojenkin elävältä keittäminen, sanoo nimimerkki "Senjuska".

Useiden vastaajien mielissä itää epäilys lasilöytöjen oikeellisuudesta. Osa vastaajista epäilee, menevätköhän lasinsirulöydöt sittenkään löytäjää pidemmälle.

Suomalaisten tuotteiden puhtaus saa ilman sirujakin vähän moitteita.

- Olen jo pitkään katsonut, mitä suuhuni pistän. Olen löytänyt suomalaisista tuotteista milloin mitäkin epäilyttävää. Varsinkin teräviä luunsiruja on löytynyt useasti. Eineksiä ostan erittäin vähän jo niiden huonon maun ja hintavuuden takia. Uskon silti, että tämän hetkiset lasinsirulöydöt ovat sabotaashin tulosta. Joku yrittää tuhota kilpailijan maineen ja kaikki keinot on otettava käyttöön, kertoo nimimerkki "Tarkka pitää olla".

- Aina kun tunnen jotain kovaa ja sitkeää joudun sylkemään ruuan pois ja varmistan ettei se ole jotain syömis kelvotonta. Varovaisuus johtuu aiemmin tapahtuneesta: kerran melkein tukehduin kalanruotoon, sanoo nimimerkki "Anita".

Sabotaasin mahdollisyys on vastaajien mielestä nykypäivänä paljon suurempi kuin joskus aikeisemmin. Suomalaiset myös kertovat tekevänsä paljon ruokaa kotona perusraaka-aineista. Eli sirujen mahdollisuutta ei ole ja ruoka on hyvää.

- Kyllä kannattaa katsoa mitä suuhunsa laittaa. Minulla kun on aikaa, niin teen ruokani itse. En osta mitään eineksiä. Pakasteessa on lihaa, kalaa ja lintuja. Toivottavasti lasin alkuperä löytyy, toivoo nimimerkki "Wendy".

Syöminen on monelle pyhä toimitus, eikä vaarojen täyttämä pakollinen toimitus.

- Makkaroista ja valmisruuista on kautta aikain harvakseltaan löytynyt vieraita esineitä. Kun tuntee sellaisen suussaan, niin sylkäisee pois. Eihän syömisestä tule mitään, jos jokainen haarukallinen tai lusikallinen pitäisi erikseen tutkia. Epämiellyttävin tapaus oli nähdäkseni se, että ravintolassa oli salaattiannoksessa hiiren pää, kiteyttää nimimerkki "Otto".

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.