Mainos

Kansa säästää jemmaan veronpalautusten avulla

Suomalaiset saivat tänään veronpalautukset tileilleen. Palautuksia maksettiin ennätysmäärälle veronmaksajia, saajia on kaikkiaan lähes 3,5 miljoonaa. Keskiverto palautus on suuruudeltaan hieman yli 600 euroa. Hieman yli 600 000 kansalaista on saanut jäännösveroja.

Veronpalautusten määrä on kasvanut koko tämän vuosikymmenen ajan, eikä edes verohallinto osaa tarkoin sanoa, mistä tämä johtuu.

Vuoden 2008 kasvu selittyy osin lamalla. Lomautukset ja irtisanomiset ovat laskeneet tuloja siinä määrin, että veroja on maksettu liikaa.

Yksi selitys palautuksiin on siinä, että kansalaiset tekevät vähennyksiä jälkikäteen, esimerkiksi kotitalousvähennyksen osalta toimitaan pääsääntöisesti näin.

Kansalaiset ovat edelleen vuosikymmenen ajan kasvattaneet niin sanottua piilosäästämisen osuutta. Enenevässä määrin työnantajia pyydetään perimään ylisuurta veroa palkasta, jotta palautus varmistuu. Etenkin viime vuonna tämä kannatti, koska verottaja maksaa palautuksille noin 2,5 prosentin koron, mikä on suurempi kuin pankkien säästötileillä.

Ensi vuonna palautuskorko laskee puoleen prosenttiin yleisen korkotason mukaisesti.

Katso Anne Forssènin juttu

VERONPALAUTUSTEN KASVULLE MONTA MUUTAKIN SYYTÄ

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.