Mainos

Kansa olisi halunnut Liliukselle potkut

Suomalaiset toivoivat, että Fortumin toimitusjohtaja Mikael Liliukselle olisi annettu potkut. Yhtiön hallitus päätti tänään, että johtoon nousee Tapio Kuula,ja että Lilius jää eläkkeelle tämän vuoden lopulla. Ilta-Sanomien eilisten tietojen mukaan Liliukselle suunniteltiin annettavan potkut tänään palkkiokohun ja kovasanaisten omistaja-arvosteluiden vuoksi. Lilius itse ilmoitti jo aiemmin jäävänsä eläkkeelle tämän vuoden lopussa.

MTV:n nettikyselyyn vastanneista yli 75 prosenttia on sitä mieltä, että Liliukselle olisi pitänyt antaa potkut. Potkujen kannalla olevat perustelevat mielipidettään muun muassa sillä, että toimitusjohtaja on toiminut ahneesti ja "tiennyt saavansa rahaa väärin perustein".

- Potkut nykyisestä tehtävästä tulee antaa niin, että hänet siirretään muihin tehtäviin talon sisällä. Näin vältytään erorahan maksulta, kommentoi nimimerkki Älkää taas muniko.

Nimimerkki Mansen mies puolestaan sanoo, että vastuu on niillä, jotka ovat palkkiojärjestelmän hyväksyneet. Samalla kannalla on nimimerkki Mailii:

- Irtisanoi itsensä, hallituksen pitää laittaa hänet heti pois, eikä enää mitään kultaista kädenpuristusta. Sellaiset hallitukset, jotka tällaisia optio-ohjelmia tekevat viralta pois lopullisesti.

"Ei erorahaa Liliukselle"

Fortumin toimitusjohtajan potkuja vastustaa puolestaan vajaat 25 prosenttia kansasta. Suurin osa heistä vastustaa potkuja sen takia, että niiden yhteydessä Lilius voisi saada vielä "kultaisen kädenpuristuksen" eli erorahat.

- Tyhmää päätöstä ei pidä korjata uudella tyhmyydellä. Halvempi maksaa palkka joulukuulle asti, kuin 2 vuoden kultainen kädenpuristus ja valta pois heti, kommentoi nimimerkki Adolf.

Samalla linjalla on nimimerkki Ei pidä, joka kannattaa kakkukahveja puolen vuoden päästä eläkkeelle jäämisen yhteydessä. Myös nimimerkki Säästäväinen jatkaa tällä linjalla:

- Mitä järkeä on antaa johtajalle potkut puolivuotta ennen kuin siitä kuitenkin pääsee eroon? Hänhän saa erottamisen yhteydessä enemmän rahaa kuin loppuajan palkkana saisi. Liliuksena toivoisin, että minut erotettaisiin.

Lue myös:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.