Mainos

Kansa odottaa lisää huonoja talousuutisia

Suomalaisten suuri enemmistö uskoo, että media välittää jatkossa entistä huonompia talousuutisia.

MTV3:n nettikyselyssä 85 prosenttia vastaajista arvioi, että uutisten sisältö synkkenee entisestään. Päinvastaista mieltä on 15 prosenttia kansasta. Kyselyyn oli tänään puoleenpäivään mennessä tullut 2028 vastausta.

Monet uskovat, että lomautusten vaikutukset näkyvät todenteolla keväällä ihmisten kulutuksessa. Toisaalta vastaajista jotkut epäilevät, että työnantajat käyttävät tilannetta hyväkseen.

- Työnantajilla ei ole mitään haluakaan jatkaa tässä vaiheessa. Yritetään saada valtiolta tukea, että sais itselleen enemmän voittoa. Ei tietenkään kaikki - joillekin firmoille asiat ovat karua todellisuutta, kirjoittaa "mimmi".

Puolueet saatava yhteen rintamaan

Osa vastaajista on huolissaan eduskuntapuolueiden keskinäisestä kinastelusta. Nimimerkki "Viisaampi nyt" epäilee, että hallituksen syyttely oppositiosta käsin vain pahentaa tilannetta:

- Fiksuina ihmisinä heidän pitäisi jättää turha kinastelu ja keskittyä olennaiseen... Viime lamassa oppineena tiedän, että maltti ja kärsivällisyys ovat nyt tärkeintä. Tapahtuu mitä tahansa,meidän on oltava toistemme tukena.

Nimimerkki "Voi,voi" puolestaan vaatii eduskunnalta vyön kiristämistä.

- Pahalta näyttää päivä päivältä. Ei se kohene, kun ei ole työtä ja lomautettuja tulee päivittäin satamäärin. Arkaadianmäeltä olisi pitänyt lomauttaa jouluksi eikä päästää joululomalle. Sieltäkin olisi tullut säästöjä.

Paniikki median syytä

Joukossa on myös vastaajia, joiden mukaan media luo paniikkitunnelma.

- Koska otsikoissa huonot uutiset myyvät, kirjoittaa "Nalle".

Jotkut muistuttavat talouselämän psyykkisestä puolesta. Heidän mukaansa huonoilla ennusteilla on tapana ryhtyä toteuttamaan itse itseään. Nimimerkki "hakkis" kehottaa jatkamaan elämistä entiseen tapaan:

- Kaikki joilla töitä, kuluttakaa normisti! Korot laskee + palkat nousee + energia edullista = käteenjäävä osuus kasvaa. Kun kulutamme normaalisti, on töitä ja raha kiertää.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.