Mainos

Kansa luottaa taksikuskeihin

Taksiliiton palvelututkimuksen mukaan peräti 96 prosenttia suomalaisista taksiasiakkaista luottaa taksiin ja taksinkuljettajiin erittäin tai melko vahvasti.

Takseja tolpalla

Kokonaisuudessaan taksimatka sai marraskuussa tehdyssä tutkimuksessa kouluarvosanoilla mitattuna keskiarvoksi 8,6. Tulos on sama kuin vastaavassa tutkimuksessa huhtikuussa. Kuljettajan palvelunhaluun suhtautuvat muita ryhmiä kriittisemmin nuoret aikuiset ja suurten kaupunkien asukkaat. Taksipalveluun liittyvät myönteiset asiat asiakkaat liittävät erityisesti kuljettajaan ja hänen käyttäytymiseensä.

Taksin tilaaminen sai viime viikolla arvostelua kuluttajaviranomaisilta. Kuluttajavalituslautakunta moitti taksien tilausjärjestelmää epäluotettavaksi, sillä asiakas ei välttämättä saa taksikeskukselta tilaamaansa autoa.

Auttamishalu kohentunut

Tutkimuksen mukaan kuljettajan auttavaisuus ja palvelu ovatkin jonkin verran lisääntyneet. Kuljettajan ystävällisyyden keskiarvoksi tutkimuksessa saatiin 8,6, mikä oli sama kuin viime keväänäkin. Ajotapa ja liikenneturvallisuus puolestaan arvioitiin hieman paremmaksi eli arvosanalla 8,7. Auto ja sen varusteiden turvallisuus sekä auton mukavuus ja siisteys keräsivät asiakkailta jälleen huippupisteet. Keskiarvoksi tuli sama kuin keväällä eli 9,1.

Suomen Taksiliitto kartoittaa asiakkaiden käsityksiä taksien palvelusta kaksi kertaa vuodessa. Käytännön tutkimustyön tekee Taloustutkimus Oy.
(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.