Mainos

Kansa kiittää Niinistön puhetta: "Pitäisi olla Kekkosen valta"

Presidentti Sauli Niinistön voimakas puhe muuttoliikkeen suitsimisesta on herättänyt vilkkaan keskustelun MTV Uutisten Facebook-sivulla.

Kysyimme some-kansalta, oliko Niinistö puheessaan oikeilla jäljillä. Yli sata ihmistä vastasi. Suurin osa vastaajista kiittelee Niinistöä, vaikka epäilijöitäkin löytyy.

– Olen vilpittömästi iloinen Sauli Niinistön tavasta puhua asioista oikeilla nimillä ja nostaa niin sanotusti kissa pöydälle, sanoo Marjatta.

– Niinistö sanoo julki tosiasiat, mitä moni muu ei rasistin leiman pelossa uskalla tehdä, sanoo Hannu.

– Presidentti on asialinjalla ja toivon että mahdollisimman pian tehtäisiin tarvittavat lakimuutokset asioiden raiteilleen saamiseksi. Meillä on hyvä presidentti <3, kirjoittaa Pauliina.

– Jonkun tämä oli uskallettava sanoa ääneen, kiitos siitä presidentti, sanoo Ritva.

– Tasavallan presidenttimme on realisti. Eurooppa ei kestä tällaista kansainvaellusta. Hädänalaisia on ensisijaisesti pystyttävä auttamaan, sanoo Merja.

Muutamissa kommenteissa harmitellaan, ettei Suomen presidentillä enää ole juuri päätösvaltaa. Osa kaihoaa jopa Kekkosen aikoja.

– Niinistö puhuu asiaa. Harmi vain, että presidentillä ei enää ole mitään valtaa suomessa, sanoo Tuija.

– Kerroin jo noin vajaa vuosi sitten, että Niinistö puuttuu niin hallituksen toimiin kuin muihinkin tärkeisiin asioihin kuin Kekkonen aikoinaan, sanoo Tuula.

– Niinistöllä pitäisi olla Kekkosen valta ja Suomi pelastuu vielä! kirjoittaa Mauno.

Soraäänet ovat vähemmistössä, mutta kaikkia puhe ei miellyttänyt.

– Mielestäni kyseessä oli käsittämätön puhe. Niinistö ei juurikaan sano mitään suoraan vaan vihjailevasti ja jättää puheensa kuulijan vastuulle. Näin on sitten helppo jälkeenpäin kiistää kaikki itseensä kohdistuvat syytökset, Raimo kritisoi.

– Helppo puhua, mutta nyt tarvitaan oikeita tekoja. Toivottavasta niin tapahtuu hyvin pian, toivoo Jyrki.

– Oikeassa monessa asiassa, mutta ratkaisu on rauha Lähi-idässä. Käsittämätöntä on, että tarvitsee puhua ihmisten käyttäytymisestä, oikeusvaltiossa ja varsinkin näin pienessä, huomauttaa Heikki.


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.