Mainos

Kansa juhlii tänään Lordia

Lordin euroviisuvoittoa juhlitaan tänään näyttävästi Helsingin Kauppatorilla. Iltakuudelta alkavassa tapahtumassa yritetään myös karaoken maailmanennätystä.

Lordin euroviisuvoiton juhlat järjestetään tänään Helsingin Kauppatorilla. Esiintymislavan lisäksi alueelle nousee kolme screeniä, joista yleisö voi seurata lavan tapahtumia. Paikalle odotetaan kymmeniätuhansia katsojia.

Esiintymislava sijaitsee Kauppatorin Katajanokan puoleisessa päässä. Tapahtuma alkaa kello 18 ja Lordi nousee lavalle kello 21:n aikaan. Ennen Lordia kuullaan paria suomalaista bändiä. Tapahtuman järjestelyistä vastaava Eastway ei halunnut kertoa bändien nimiä, koska kyseessä on Lordin voitonjuhla.

Euroviisuvoittaja esittää illan aikana useampia kappaleita.

- Kyseessä ei ole kokonainen keikkasetti, mutta se on varmasti tyydyttävä, vakuuttaa myyntijohtaja Olli-Pekka Kallio Eastwaysta.

Kauppatorilla yritetään samalla karaoken maailmanennätystä. Ennätys rikkoutuu, jos yli 50 000 ihmistä laulaa voittokappaleen Hard Rock Hallelujah karaokena yhtä aikaa.

Tapahtumasta odotetaan letkeää kansanjuhlaa. Yhtyeen keulahahmo Mr Lordi on vedonnut faneihinsa ja koko Suomen kansaan, että tilaisuus olisi väkivallaton ja kaupunki jäisi siistiksi.

Myös poliisi toivoo, että alkoholinkäyttö pysyisi vähäisenä, koska paikalla on lapsia.

Järjestysmiehiä Kauppatorilla liikkuu noin 70. Alueella partioi useita Helsingin poliisin yksiköitä.

Myyntikojuissa kaupataan muun muassa ruokaa, juomaa ja Lordi-paitoja. Juhlakansan käytössä on kaikkiaan sata vessaa.

TV2 televisioi kansanjuhlan suorana lähetyksenä alkaen kello 21.

Kansanjuhla siirtää raitiovaunujen reittejä Helsingin keskustassa. Raitiolinjoja 3T ja 3B pyritään liikennöimään normaalisti niin kauan kuin mahdollista. Poikkeusreitillä kulkee ainakin 3T. Bussi 16:n reitiltä jää puolestaan linjaan kuuluva Kruununhaan lenkki ajamatta.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.