Kansa juhlii MM-kultaa ympäri maata

Kauan odotettu jääkiekon maailmanmestaruus on saanut suomalaiset suorastaan karnevaalitunnelmiin ympäri maan. Helsingissä juhlinta on keskittynyt Kauppatorille, rautatieaseman läheisyyteen ja Mannerheimintielle, jolla Helsingin poliisin mukaan autoja on riittänyt ruuhkaksi asti.

- Siellä täällä ympäri kaupunkia on myös ammuttu ilotulitusraketteja, kertoo päivystävä komisario Kirsi Kanth Helsingin poliisista.

Housuja ja paitoja heiteltiin pois päältä, kun mestaruudesta huumaantuneet pulahtelivat Havis Amanda -patsaan helmoissa olevaan suihkulähteeseen Kauppatorin liepeillä. Manta sai myös päälleen Suomen jääkiekkomaajoukkueen paidan.

Ruuhkia ja ex-tempore -keikka

Autot matelivat Kaivokadulla, Mannerheimintiellä ja Esplanadilla, kun juhlivat väkijoukot kulkivat jalan ajoneuvojen edessä ja seassa. Esplanadilla ihmiset kiipeilivät paitsi Mantan syliin myös viereisen ravintola Kappelin katolle. Juhlivat porukat kipusivat pomppimaan myös raitiovaunupysäkkien katoille, ja villeimmät viilettivät keskustan katuja alasti.

Tavastia-klubin edustalla nähtiin hieman ennen aamuneljää ex tempore -keikka. Anonyymi rockbändi oli pystyttänyt soittokamat kadunvarteen, ja bändin ympärille kerääntyi kymmenpäinen joukko ihmisiä tanssimaan.

- Olen lyönyt tänään varmaan 50 ylävitosta, kuvaili mestaruustunnelmia paikalle saapunut Samira Sukanen.

Hieman aamuneljän jälkeen bileet päättyivät, kun poliisi keskeytti keikan.

Tamperelaiset uivat suihkulähteessä

Myös Tampereella nähtiin öisiä uimaharjoituksia, kun jääkiekkofanit testasivat veden lämpötilaa Keskustorilla sijaitsevassa suihkulähteessä.

Oulussa väki pakkautui Torinrantaan.

- Ihmiset ovat hyvällä tuulella. Autojen torvet soivat, ihmiset roikkuvat puoliksi ulkona autojen ikkunoista ja heiluttelevat Suomen lippuja. Vilinää on kuten vilkkaana viikonloppuna, kertoo vanhempi konstaapeli Tommi Tikka Oulun poliisista.

Juhlariehaa ilman väkivaltaa

Vaasassa torille kerääntyi parhaimmillaan pari-kolmetuhatta ihmistä. Pohjanmaan poliisista tunnelmaa kuvattiin "riehakkaaksi, mutta ei väkivaltaiseksi".

Jyväskylässä väkijoukot kokoontuivat sanomalehti Keskisuomalaisen verkkosivujen mukaan keskustan kävelykadulle.

(MTV3 - STT)

Lue myös:

    Uusimmat