Mainos

Kansa: Jäätteenmäki ja Lipponen ärsyttävän ylimielisiä

Suomalaisten mielikuvat presidentti Halosesta ja pääministeri Vanhasesta ovat pääosin myönteisiä. Lipposta ja Jäättenmäkeä puolestaan pidetään epärehellisinä ja ylimielisinä.

Suomalaiset pitävät eduskunnan puhemiestä, SDP:n puheenjohtajaa Paavo Lipposta maan ylimielisimpänä ja vallanhaluisimpana poliitikkona. Ärsyttävin on puolestaan kansanedustaja, tuleva europarlamentaarikko Anneli Jäätteenmäki.

Tiedot ilmenevät Iltalehden Taloustutkimuksella teettämästä kyselystä, jossa selvitettiin mielikuvia kuudesta johtavasta poliitikosta.

Tasavallan presidentin Tarja Halosen ja pääministeri Matti Vanhasen suosio näkyy myös Iltalehden kyselyssä. Molempiin yhdistettiin pääosin myönteisiä ominaisuuksia.

Halonen keräsi pinnoja muun muassa edustavuudessa ja rehellisyydessä. Lisäksi häntä pidettiin yhteistyökykyisenä ja asiantuntevana. Myös Vanhanen sai kehuja edustavuudesta.

Yhtä hyvin ei mennyt Lipposella ja Jäätteenmäellä. Ylimielisyyden ja ärsyttävyyden lisäksi kumpaakin moitittiin muun muassa epärehelliseksi.

Halosen, Vanhasen, Lipposen ja Jäätteenmäen ohella mielipidetiedustelussa olivat mukana vihreiden puheenjohtaja Osmo Soininvaara ja kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Ben Zyskowicz.

Kyselyä varten haastateltiin 1027:ta 15-79-vuotiasta suomalaista kesäkuun lopussa ja heinäkuun alussa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.