Mainos

Kansa haluaa tietoja vaalituesta

Suomalaiset eivät usko, että puolueiden vaalirahoista on kerrottu jo kaikki oleellinen tieto julkisuuteen. MTV:n uutisten nettikyselyyn vastanneista peräti yli 90 prosenttia on tätä mieltä. Kansa haluaa tietää tarkemmin myös SDP:n ja kokoomuksen vaalirahoista.

Nimimerkki Tuleva ex-äänestäjä toteaa, että rahaa riittää kyllä vaalimainontaan, mutta ei vähemmän "voideltaviin" kohteisiin kuten esimerkiksi vanhustenhoitoon.

- Nyt saisi mennä hallitus kyllä vaihtoon. Jos pari pikkutuhmaa tekstaria vei ministeripaikan, niin tässä on sentään kaikkia suomalaisia koskevasta asiasta kysymys, Tuleva ex-äänestäjä perustelee.

- Tämä on ollut vain pintaraapaisua. Miksi ei kerta kaikkiaan vaadita puolueilta ja ehdokkailta valaehtoista todistusta todellisista kuluista ja tuista? Nyt systeemi on todella lepsu. Eipä puolueiden tarvitse ihmetellä, miksi politiikka ja äänestäminen eivät kiinnosta ja innosta, Sakke kysyy.

- Puolueet on aina saaneet voitelurahoja ja niiden vastikkeekssi onkin kuunneltu hyvin tarkasti rahoittajien toiveita. Se on ollut kaikkien vähänkin ajattelevien tiedossa jo vuosikymmenet. Nyt siitä on tullut julkinen ja kiusallinen asia joka puolueelle, nimimerkki Pitkä ajatusviiva muistuttaa.

"Koirana voitte tassua antaa"

Maija haluaisi tietää SDP:n vaalirahoituksesta ja Ritu ihmettelee, miksi ammattiyhdistysten rahanjako puolueille on vielä selvittämättä.

- SDP ja kokoomus turhaan hurskastelevat keskustapuolueen vaalirahoituksella. Aivan varmaa on, että samalla tavalla on rahaa syydetty myös SDP:n ja kokoomuksen tileille ja monenlaisia palavereja on pidetty liikemaailman kanssa, kehottaa nimimerkki Olkaapa rehellisiä.

Aihe sai nimimerkki Loisen runolliseksi:

- Missä on valtaa, sieltä teitä löytää, konjakki täyttää korruptiopöytää. Koirana voitte tassuanne antaa, ja viisaan mainetta kantaa. Terveisiä ...-estä, politiikot loiset, joita työllänsä elättävät toiset, Loinen perustelee sen, miksi ei usko vaalituesta paljastuneen kaiken oleellisen.

Nettikyselyyn vastasi vajaassa kahdessa vuorokaudessa lähes 2 000 ihmistä.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.