Mainos

Kansa haluaa Clintonin jatkavan virassaan

Presidentti Bill Clintonin kansansuosio kasvoi edustajainhuoneen päätettyä asettaa hänet syytteeseen valtakunnanoikeudessa. Valtaosa amerikkalaisista on myös sitä mieltä, että Clintonin on pysyttävä presidenttinä virkakautensa loppuun.

NBC-tv-yhtiön sunnuntaina julkistamassa kyselyssä Clintonin suosio kasvoi edellisen mittauksen 68 prosentista 72 prosenttiin. Kysely oli tehty eilen sen jälkeen kun edustajainhuone päätti asettaa Clinton valtakunnanoikeuteen syytettynä väärästä valasta ja oikeuden estämisestä.

Ihmisiltä kysyttiin myös, pitäisikö Clintonin pysyä virassaan. 62 prosenttia ilmoitti mielipiteenään, että Clintonin olisi jatkettava presidenttikautensa loppuun asti. Viime tiistaina tehdyssä kyselyssä tällä kannalla oli 51 prosenttia. Clintonin vapaaehtoisen eroamisen kannalla oli nyt 34 prosenttia, kun luku edellisessä kyselyssä oli ollut 44 prosenttia. Kyselyssä oli mukana 510 ihmistä. Virhemarginaaliksi ilmoitettiin 4,5 prosenttiyksikköä.

Clinton vakuutti eilisessä puheessaan sinnikkäästi, että hän aikoo pysyä presidenttinä virkakatensa loppuun eli vielä kaksi vuotta. Clinton sanoi toivovansa, että syntyneessä kriisissä päästään perustuslailliseen ja oikeudenmukaiseen ratkaisuun.
(STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.