Mainos

Kansa haluaa arkkipiispaksi Riekkisen

Kansa valitsisi seuraavaksi arkkipiispaksi Kotimaa-lehden kyselyn perusteella Kuopion piispan Wille Riekkisen.

Kotimaa kertoo tämän viikon numerossaan, että mm. televisiosta tuttu Riekkinen nousisi valtavalla äänimäärällä arkkipiispanvaalin ykkösehdokkaaksi. Hän sai kyselyyn vastanneelta 16738 kansalaiselta yhteensä 6342 ääntä, mikä on lähes 40 prosenttia kakkien vastanneiden äänistä.

Kotimaan "kansanvaalissa" esiteltiin arkkipiispakeskusteluissa esiin nousseet yhdeksän ehdokasta, joista kansalaiset saivat nimetä oman ehdokkaansa. Selvä voittaja oli siis Riekkinen. Seuraavaksi tuli Mikkelin piispa Voitto Huotari 2576 äänellä. Kolmanneksi suosituin ehdokas oli Turun tuomiorovasti Jukka Paarma, joka keräsi 1897 ääntä. Lähes yhtä suosittu oli Tampereen piispa Juha Pihkala 1719 äänellä. Yli tuhat ääntä (1415) keräsi myös Kotimaan päätoimittaja Jaakko Elenius.

Muut kyselyssä olleet ehdokkaat saivat ääniä seuraavasti: kirkkoneuvos Risto Cantel 601, teologisten asian sihteeri Juhani Forsberg 235, kenttäpiispa Hannu Niskanen 943 ja Kirkon Ulkomaanavun johtaja Tapio Saraneva 167 ääntä.

Kotimaan kyselyssä vastaajille annettiin myös mahdollisuus äänestää omaa ehdokasta. Kukaan listan ulkopuolinen ei kuitenkaan saanut niin paljon ääniä, että olisi noussut mustaksi hevoseksi. Monessa vastauksessa haluttiin arkkipiispaksi pätevää naista. Suosituimpia naisehdokkaita olivat professori Raija Sollamo ja perheasianneuvottelukeskuksen johtaja Marjatta Kaartinen.

Varsin paljon kannatusta saivat arkkipiispaehdokkuudesta kieltäytynet Helsingin piispa Eero Huovinen ja Lapuan piispa Jorma Laulaja. Myös Oulun piispaa Olavi Rimpiläistä ehdotettiin arkkipiispaksi.

Keskiviikkona järjestetyssä virallisessa arkkipiispan koevaalissa äänestysoikeus oli arkkihiippakunnan 418 papilla ja lehtorilla. Lisäksi äänestykseen saattoivat osallistua 408 seurakuntien luottamushenkilöä ja 35 muiden tuomiokapitulien jäsentä sekä kirkolliskokousedustajat. Koevaalissa ensimmäiselle sijalle tuli tuomiorovasti Jukka Paarma.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.