Mainos

Kansa ei velvoittaisi kuntia vastaanottamaan pakolaisia

Valtaosa suomalaisista ei halua velvoittaa kuntia vastaanottamaan pakolaisia tai maahanmuuttajia. Tieto käy ilmi MTV3:n tilaamasta tutkimuksesta.

Tutkimuksessa alustettiin, että kuntien halu vastaanottaa pakolaisia ja maahanmuuttajia vaihtelee suuresti. Itse kysymys kuului, pitäisikö kaikki kunnat velvoittaa ottamaan vastaan pakolaisia ja maahanmuuttajia.

Kyselyyn osallistuneista vastaajista 65 prosenttia vastasi ei. Miesvastaajista tätä mieltä oli 70 prosenttia ja naisvastaajista 60 prosenttia. Vajaa kymmenys ei osannut ottaa kysymykseen kantaa.

Eteläisessä Suomessa kuntien velvoitteeseen ottaa vastaan pakolaisia ja maahanmuuttajia suhtauduttiin nuivemmin kuin pohjoisemmassa Suomessa.

Etelä-Suomen läänissä kyselyyn osallistuneet vastasivat useammin ei (60 %) kuin Oulun läänissä (72 %) ja Lapin läänissä (75 %). Länsi- ja Itä-Suomessa vastaukset jäivät edellä mainittujen alueiden välimaastoon.

Korkeammin koulutetut kannattivat jonkin verran enemmän velvoitetta kuin vähemmän koulutetut.

MTV3 Uutiset teetti kyselyn Think Ifillä touko-kesäkuun vaihteessa. Kyselyyn osallistui lähes 2300 suomalaiseta. Virhemarginaali on enintään kolme prosenttiyksikköä suuntaansa.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.