Mainos

Kansa ei ole valmis tinkimään energiankulutuksesta

Kuluttajat eivät pidä energiankulutuksen vähentämistä ratkaisuna ilmastokysymykiin. Tämä selviää Accenturen globaalista energiatutkimuksesta. Kuluttajat ovat kyllä huolissaan ilmastonmuutoksesta ja energiapulasta sekä energian hinnan noususta ja ilman saastumisesta. Kuitenkin vain kolmannes on sitä mieltä, että pienempi energiankulutus on tärkeä lähtökohta energiapolitiikassa.

- Ilmastonmuutos ja energian turvallisuusnäkökulmat vaativat uusien puhtaiden energialähteiden luomista sekä energian kulutuksen vähentämistä, toteaa Accenturen perusteollisuus-toimialan globaali johtaja Sander van't Noordende.

- Tutkimuksemme kuitenkin osoittaa, etteivät kuluttajat pidä energian kulutuksen vähentämistä tärkeänä. Menee vuosia ennen kuin uusiutuvat energialähteet ovat todellisia vaihtoehtoja. Ennen sitä valtiovallan ja energiayhtiöiden on lisättävä energiatehokkuutta ja saatava kuluttajat muuttamaan tapojaan.

Yhdeksän kymmenestä haluaa valtiovallan puuttuvan energiamarkkinoiden toimintaan. Tärkeimpänä toimenpiteenä pidetään energian hinnan säätelyä ja kannustimia uusille teknologioille. Myös investointeja matalapäästöisiin energiaratkaisuihin nähdään tärkeänä.

Tutkimukseeen vastanneista lähes kaikki pitävät tärkeänä tai erittäin tärkeänä vähentää maansa riippuvuutta fossiilisista polttoaineista, ulkomaisesta öljystä ja kaasusta. Pohjoismaalaisten mielipiteet olivat tutkimuksessa linjassa kansainvälisiin tuloksiin. Suomi, Ruotsi, Norja ja Tanska ovat kuitenkin vähiten huolissaan energiapulasta tulevaisuudessa.

Accenturen tutkimukseen osallistui 9 000 kuluttajaa 22 maasta.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.