Mainos

Kännyköiden multimediapalvelut odottavat läpimurtoaan

Multimediapalveluita käyttävät tällä hetkellä eniten 25-30-vuotiaat opiskelijat ja juuri työelämään siirtyneet miehet.

Vaikka tekstiviesti sellaisenaan onkin ollut menestys etenkin nuorison keskuudessa, matkapuhelinten multimediapalvelut eivät ole vielä lyöneet itseään läpi.

Tytöt ja naiset haluaisivat käyttää multimediapalveluja lähinnä tekstiviestien kaltaisena yhteydenpitovälineenä, kun taas pojat ja miehet odottavat palveluilta hyötyä myös työssä, harrastuksissa ja pelaamisessa. Nämä asiat ilmenevät Tampereen teknillisen yliopiston Porin yksikön toukokuussa tekemästä valtakunnallisesta kyselystä, johon osallistui noin 2 600 lasta ja nuorta.

Kännykät alkoivat yleistyä 1990-luvun puolenvälin jälkeen. Käyttö levisi 20-25-vuotiaiden opiskelijoiden keskuudesta kaikkiin ikäryhmiin. Sama kaava ei kuitenkaan näytä toistuvan multimediapalvelujen suhteen.

Multimediapalveluita käyttävät tällä hetkellä eniten 25-30-vuotiaat opiskelijat ja juuri työelämään siirtyneet miehet. Tutkijoiden mukaan on mahdollista, että multimediapalvelut sellaisinaan eivät ehkä lyö itseään laajalti läpi aivan lähitulevaisuudessa. Pelkkä teknologian olemassaolo ei riitä, vaan palvelujen käytölle pitää olla jokin erityinen syy.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.