Mainos

Kännyköiden kytkykauppa pysyy laittomana

Matkapuhelinten ja niiden liittymien kytkykauppaa ei edelleenkään haluta vapauttaa Suomessa, vaikka se onkin sallittua monissa Euroopan maissa.

Kännyköiden ja matkapuhelinliittymien kytkykauppa pysynee Suomessa kiellettynä. Liikenneministeriön tekemien selvitysten mukaan kytkykauppaa vastustetaan yhä laajalti, eikä asiaan ole syytä tehdä muutoksia ainakaan lähiaikoina.

Liikenne- ja viestintäministeriön ylijohtaja Harri Pursiainen sanoi Ylen Radiouutisten haastattelussa tänään, että sellaista muutosta ei nyt ole vireillä, että kielto kytkykaupasta purettaisiin. Ministeriön keräämistä noin puolestasadasta lausunnosta vain muutamassa toivottiin kytkykaupan sallimista.

Useissa Euroopan maissa operaattorit antavat kännykän ilmaiseksi, kun asiakas sitoutuu tietyksi ajaksi olemaan sen asiakkaana. Pursiainen muistutti kuitenkin, ettei mikään palvelu ole ilmaista, sillä kytkykaupassa puhelimen hinta kätketään puheluiden hintoihin. Tällöin todellisen hinnan arvioiminen on vaikeaa.

Ministeriössä on syksyn aikana pohdittu, tulisiko viime heinäkuussa voimaan astuneesta viestintämarkkinalaista poistaa kielto kytkykaupasta. Suomi on Italian ja Benelux-maiden ohella ainoita Euroopan maita, joissa puhelinlaitteiden ja liittymien kytkykauppa on lailla kielletty.

Suomessa kännykkäpuhelut ovat nykyään Euroopan halvimmasta päästä, minkä uskotaan olevan pitkälti juuri kytkykiellon ansiota. Esimerkiksi kuluttajavirasto ei hyväksy kytkykauppakiellon purkamista. Muun muassa matkapuhelinvalmistaja Sony Ericsson, verkkovalmistaja Ericsson ja operaattoreista ainakin Elisa ovat vaatineet kiellon poistamista.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.