Mainos

Kännyköiden käyttö voi yleistyä lennoilla

Matkapuhelimien käyttö lentokoneissa voi pian yleistyä - ainakin ulkomaisten lentoyhtiöiden lennoilla. Euroopan lentoturvallisuusvirasto myönsi tiistaina lentokonevalmistaja Airbusille hyväksynnän OnAir-matkapuhelinjärjestelmän käytölle kaikissa A320-koneperheen lentokoneissa.

Finnair ei toistaiseksi suunnittele OnAir-järjestelmän hankkimista.

Järjestelmän avulla matkustajat voivat käyttää kännyköitään lennon aikana puheluihin tai sähköposti- ja tekstiviestiliikenteeseen. Järjestelmä voidaan asentaa myös jälkikäteen vanhoihin koneisiin.

-Osassa kaukoliikenteen koneissamme on mahdollisuus soittaa ja lähettää teksti- tai sähköpostiviestejä koneen kiinteillä puhelimilla, mutta palvelu ei ole ollut kovin suosittu. Kysyntää tällaiselle palvelulle on vähän, ja OnAir-järjestelmän osto on miljoonaluokan investointi jokaista konetta kohden, sanoo Finnairin tiedotuspäällikkö Usko Määttä.

Finnairilla on yhteensä 29 konetta Airbusin A320-koneperheestä. Koneita käytetään Euroopan-lennoilla ja pidemmillä kotimaanreiteillä.

Ensimmäinen lupa matkapuhelinjärjestelmän käytölle myönnettiin yhdelle A318-lentokoneelle viime vuoden kesäkuussa. OnAir-palvelun otti ensimmäisenä käyttöön Air France.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.