Mainos

Kännykkävarkaat iskivät Ilosaarirockin leirintäalueelle

Joensuun Ilosaarirock-festivaali saatiin päätökseen ilman, että vakavampia rikoksia tai onnettomuuksia olisi tullut poliisin tietoon.

Poliisille kirjattiin tutkittavaksi useita rikosilmoituksia huvialueelta, tai sen välittömästä läheisyydestä. Valtaosa rikoksista tapahtui huvialueen välittömässä läheisyydessä, itse huvialueella oli rauhallista. Poliisin suorittaman tehostetun huumausainevalvonnan avulla paljastui useita huumausaineen käyttörikoksia ja muutamia huumausainerikoksia. Myös vahingonteoista ja varkauksista kirjattiin rikosilmoituksia.

Leirintäalueella tapahtui useita varkauksia. Teltoista anastettiin lähinnä kameroita ja puhelimia. Varkaat menivät tyhjinä olleisiin telttoihin, tai telttoihin joissa jo nukuttiin. Ilmoitusten ja poliisin omien tutkimusten perusteella otettiin kiinni viisi Romanian kansalaista. Kiinniotettujen hallusta löytyi anastettua omaisuutta. Näiden rikosten osalta esitutkinta jatkuu ja kiinniotettujen osuutta tapahtumien kulkuun selvitetään.

Huvialueen läheisyydessä tapahtui myös muutamia pahoinpitelyjä ja lähialueen valvonnassa jäi kiinni 3 rattijuoppoa. Poliisi on tyytyväinen alueella tapahtuneiden väkivaltarikosten vähäiseen määrään.

Festivaalialueen välittömästä läheisyydestä tavattiin useita henkilöitä, jotka eivät kyenneet huolehtimaan itsestään runsaan alkoholin nauttimisen vuoksi. Heistä huolehdittiin yhdessä SPR:n päihdetyöntekijöiden ja ensiapuhenkilöstön kanssa. Vain aggressiiviset, yleistä järjestystä ja turvallisuutta vaarantavat henkilöt vietiin poliisin tiloihin.

Huvialueen välittömästä läheisyydestä tavattiin myös muutamia vahvasti päihtyneitä alle 18-vuotiaita nuoria. Nuorten vanhemmille ilmoitettiin tilanteesta ja heitä pyydettiin noutamaan lapsensa kotiin. Alaikäisiä asiakkaita poliisilla oli viikonlopun aikana Ilosaarirockiin liittyen 21 henkilöä, joista kaksi oli alle 15-vuotiasta.

Ilosaarirock oli poliisin näkökulmasta onnistunut ja hyvin järjestetty tapahtuma. Yhteistyö poliisin, pelastuslaitoksen ja vapaaehtoistoimijoiden kesken helpotti huomattavatsi poliisin työtaakkaa. Yhteistyö myös huvialueella toimineiden järjestyksenvalvojien kanssa toimi hyvin. Viikonloppu oli edellisten vuosien tapaan huomattavasti normaalia viikonloppua kiireisempi. Poliisi oli varautunut tilanteeseen lisäämällä resurssejaan ja Pohjois-Karjalan poliisilaitoksen apuna oli muun muassa poliisiammattikorkeakoulun opiskelijoita sekä erityiskoulutettua henkilöstöä tullista, rajavartiolaitoksesta ja vankeinhoidosta.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.