Mainos

Kännykkäpuheluiden hinnat nousussa

Aloitusmaksut vetivät matkapuheluiden hinnat nousuun. Kännykkätaksat ovat kuitenkin edelleen Suomessa Länsi-Euroopan halvimmat.

Matkapuhelujen hinnat ovat kääntyneet Suomessa nousuun. Hinnat ovat nousseet 12 prosenttia viime vuodesta puhelujen aloitusmaksujen vuoksi.

Liikenne- ja viestintäministeriön tiistaina julkaiseman tutkimuksen mukaan matkapuhelut ovat kuitenkin Suomessa pysyneet Länsi-Euroopan halvimpina.

Ministeriön laskeman matkapuhelujen hintakorin mukaan suomalainen maksaa kännykän käytöstä keskimäärin 17,7 euroa kuukaudessa.

Toiseksi halvimmalla pääsee keskimäärin 17,9 euroa kuukaudessa maksava luxemburgilainen, kun taas kalleimmissa maissa Ranskassa ja Britanniassa kännykän käyttö maksaa yli 45 euroa kuukaudessa.

GSM-puheluiden hinnat pysyivät Euroopassa pääosin viime vuoden tasolla. Hinnat laskivat eniten Alankomaissa ja Luxemburgissa ja nousivat selvimmin Suomessa ja Espanjassa.

Tiedot perustuvat tutkimukseen, jonka liikenne- ja viestintäministeriö teki maaliskuussa 18 Euroopan maan matkapuheluiden hinnoista. Mukana vertailussa olivat EU:n 15 vanhaa jäsenmaata sekä Islanti, Norja ja Sveitsi.

Tutkimuksessa vertailtiin lisäksi kymmenen Länsi-Euroopan maan 3G-palveluiden hintoja tämän vuoden huhtikuussa. Myös 3G-palvelut ovat Suomessa edullisia.

Vertailun mukaan ne ovat Suomessa Länsi-Euroopan toiseksi halvimpia Saksan jälkeen. Selvästi kalleinta 3G-liittymän aktiivinen käyttö oli Belgiassa.

3G-liittymien määrä on kasvanut nopeasti. Nyt tutkituista maista eniten 3G-liittymiä on Italiassa, 18 miljoonaa. Suomessa liittymiä on noin 700000.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.