Mainos

Kännykkäkilpailu kiihtyy Virossa

Viro on hyvää vauhtia ottanut oppia Suomesta kännyköiden käytössä. Tallinnassa kaduilla ja ravintoloissa kännykät soivat yhtä ahkerasti kuin Suomessakin. Lisäpontta kehitykselle antaa kolmen operaattorin kilpailu kuitenkin melko pienistä markkinoista.

Tuoreimpien tietojen mukaan Virossa on kaikkiaan 185 000 nmt- tai gsm-puhelinta; eli joka kahdeksannella virolaisella on oma matkapuhelimensa. Suurin osa niistä on kuitenkin keskittynyt pääkaupunkiseudun asukkaiden tarpeisiin.

Selvä markkinajohtaja on Eesti Mobiiltelefon (EMT), jolla toukokuun alussa oli 123 000 asiakasta. Näistä jo yli satatuhatta oli gsm-verkossa. EMT kokeilee parhaillaan uutta gsm 100-verkkoa, mutta siihen sopivien puhelinkoneiden markkinarynnäkköä ei vielä ole aloitettu. Yhtiön edullisin minuuttihinta on 2,5 kruunua eli Suomen rahassa noin 95 penniä. Radiolinja Eesti on kisassa tällä hetkellä toisena, mutta käy agressiivista kilpailua. -Olemme tänä vuonna alentaneet kuukausimaksujamme joka kuukausi, kertoo markkinointijohtaja Andrus Hiiepuu.

Tällä hetkellä edullisen on Hiiepuun mukaan free-time-paketti, joka maksaa 83,33 kruunua eli vajaat 32 markkaa. Kesäaikaan puhelujen edullisimmat minuuttihinnat jäävät alle yhden kruunun. Uusin tulokas markkinoilla Q-gsm-verkko, joka on saanut jo 27 000 asiakasta. Myyntivalttina yhtiöllä on erityinen puhelinkoneeseen liittyvä Q-kortti, joka mahdollistaa verkkoon kytkeytymisen jopa kahden minuutin kuluessa ostotapahtumasta.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.