Mainos

Kännykkäkauppa on jatkunut kiivaana

Kännykkäkauppa jatkui kiivaana syyskuussa. Elektroniikan tukkukauppiaitten mukaan matkapuhelimia toimitettiin vähittäiskauppoihin runsaat 160 000 kappaletta, mikä oli runsaat 27 prosenttia enemmän kuin vuosi sitten.

Matkapuhelinten myynti jatkoi vauhdikasta menoaan syyskuussa. Elektroniikan tukkukauppiaitten mukaan matkapuhelimia toimitettiin syyskuussa vähittäiskauppoihin yli 161 000 kappaletta, mikä oli 27,5 prosenttia enemmän kuin viime vuoden syyskuussa.

Elokuusta myynti kuitenkin väheni, sillä elokuussa kauppoihin meni peräti 199 000 kännykkää. Syyskuu oli kuitenkin kuluvan vuoden toiseksi paras myyntikuukausi elokuun jälkeen, ja koko vuoden kasvu kännykkäkaupassa on ollut 21 prosenttia. Tämän vuoden aikana kaupaksi on mennyt jo yli 1,2 miljoonaa puhelinta.

Elokuun lisäksi kulunutta syyskuuta enemmän matkapuhelimia on mennyt kauppoihin vain viime vuoden joulu- ja marraskuussa sekä vuosien 2002 ja 2003 joulukuussa.

Elektroniikan tukkukauppiaat arvioivat, että tänä vuonna kauppoihin toimitetaan yhteensä 1,75 miljoonaa kännykkää. Ensi vuoden ennuste on 1,8 miljoonaa kappaletta.

Tukkukauppiaiden mukaan kamerapuhelimet kiinnostavat kaikkia ikäluokkia. Nuorison suosikkeja ovat musiikkisoittimen sisältävät puhelimet.

Matkapuhelinten keskihinnan lasku katkesi syyskuussa ainakin väliaikaisesti, kun hinta nousi 143 euroon elokuun 122 eurosta. Kamera- ja musiikkiominaisuudet nostavat puhelimien hintoja verrattuna perusmalleihin.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.