Mainos

Kännykkäkaupassa laittomia kytkyjä

Osa matkaviestimiä myyvistä liikkeistä harjoittaa luvatonta kytkykauppaa, jossa matkapuhelimen hinta on kytketty liittymän hankkimiseen. Telehallintokeskus tarkasti tällä viikolla yhteensä 71 matkapuhelimia myyvää liikettä kytkykaupan paljastamiseksi. Viidessätoista tapauksessa THK ryhtyy jatkotoimiin lainvastaisen kaupan lopettamiseksi. Puhtain paperein selvisi 56 liikettä.

Asiakkaina esiintyneet tarkastajat kävivät kännykkäliikkeissä Kuopiossa, Iisalmessa, Siilinjärvellä, Mikkelissä, Varkaudessa, Pieksämäellä, Savonlinnassa, Lappeenrannassa ja Heinolassa. Suoranaisia kytkytarjouksia esiintyi vain kaksi. Loput 13 tarjousta puhelimen ja liittymän hinnan kytkemisestä annettiin vasta asiakkaan tinkimisen jälkeen. Lievissä tapauksissa asia hoidetaan yhteydenotolla kauppiaaseen. THK:lla on myös mahdollisuus asettaa kauppiaalle uhkasakko.

Vuonna 1997 voimaan tulleen säännöksen mukaan matkapuhelimen hintaa ei saa kytkeä liittymän hankkimiseen. Säännöksen tarkoituksena on erottaa laitekilpailu ja liittymäkilpailu toisistaan. Nyt löydetyistä väärinkäytöksistä huolimatta kytkykauppatilanne on telehallintokeskuksen mukaan varsin hyvin hallinnassa.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.