Mainos

Kännykkäkansa kokoontui Cannesiin

Matkapuhelinmaailman vuotuinen ykköstapahtuma alkoi tänään Ranskan Cannesissa, jossa kuultiin muun muassa Nokian tuoreimpia uutisia.

"Varaslähdön" otti talouslehti Financial Times, joka julkaisi tänään Nokian pääjohtajan Jorma Ollilan haastattelun.

Ollila arvioi alan näkymiä hyvin valoisasti sekä Financial Timesissa että Cannesissa. Kasvua hän ennustaa tulevan erityisesti Kiinasta, Intiasta, Indonesiasta, Venäjältä ja Brasiliasta. Ollila paljasti Cannesissa, että tähän mennessä yhtiö on toimittanut kauppoihin yli 2 miljoonaa 6600-älypuhelinta. Nokia arvioi maailmassa olevan nyt 1,3 miljardia matkapuhelimenkäyttäjää, ja määrä voi yhtiön mukaan tuplaantua muutamassa vuodessa.

Langattomuudesta lisäpotkua yrityksiin

Ollilan rinnalla Cannesissa esiintyi uuden Enterprise Solutions -yksikön vetäjä Mary McDowell. Yksikön tehtävänä on auttaa yrityksiä hyödyntämään langattomia ratkaisuja.

McDowellin mukaan yritysasiakkaiden tarpeisiin vastataan vahvistamalla eri järjestelmien avoimuutta ja laajaa yhteensopivuutta sekä tekemällä yhteistyötä alan muiden osaajien kanssa. Näihin kuuluu muiden muassa maailman suurin tietokoneiden valmistaja, amerikkalainen IBM.

Nokia on tehnyt IBM:n kanssa yhteistyötä vuoden verran. Kaksikko on kehitellyt yhdessä Nokian lähes vuosikymmen sitten markkinoille tuomaa kommunikaattoria. Cannesissa esitelty 9 500-kommunikaattori mahdollistaa muiden muassa kytkeytymisen langattomiin lähiverkkoihin. Markkinoille uutta kommunikaattoria lupaillaan vuoden jälkimmäisellä puoliskolla. Sen hinta lienee noin 800 euroa.

Nokia kertoi myös yhteistyöstä eteläkorealaisen matkapuhelinvalmistajan Samsungin kanssa.

Symbian-kuviosta riittää huhuja

Nokia hyödyntää puhelimissaan Symbian-käyttöjärjestelmää, jolla matkapuhelinvalmistajat ovat hakeneet vastavoimaa ohjelmistojätti Microsoftille. Kun Nokia ilmoitti vähän aikaa sitten hankkivansa kämmentietokoneita valmistavan Psionin osuuden Symbianista, sen arveltiin voivan siirtyä kokonaan vähitellen Nokialle.

Muilla Symbianin omistajilla on oikeus halutessaan ostaa osa Psionilta siirtyvästä osuudesta, ja uutistoimisto Reutersin saamien tietojen mukaan ainakin ruotsalainen Ericsson olisi pitämässä kiinni oikeudestaan ostaa osa Psionin myymistä osakkeista. Muita Symbianin omistajia ovat Sony Ericsson, Samsung, Siemens ja Panasonic.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.