Mainos

Kännykkä vie autoilijan huomion liikenteestä

Matkapuhelimen turvallista käyttöä autoillessa aiotaan edistää tänään alkaneella kampanjalla. Tavoitteena on, että autoilijat oppisivat käyttämään vastuullisesti kännykkää ja mieluiten välttämään kokonaan puhumista matkapuhelimeen ajon aikana.

Liikenneministeriön ja Liikenneturvan lisäksi valistuksesta vastaavat matkaviestinnän operaattorit Radiolinja, Sonera ja Telia. Suomessa ei toistaiseksi ole haluttu rajoittaa lailla kännykällä käyttöä ajon aikana. Autoissa alkaa kuitenkin pikkuhiljaa olla entistä enemmän oheislaitteita, jotka vievät autoilijan huomion pois liikenteestä. Jopa joka kolmas autoilija on joutunut vaaratilanteeseen puhuttuaan matkapuhelimeen ajon aikana.

Suomen nykyisten säädösten mukaan viestintälaitteita ei saa ajon aikana käyttää siten, että se voi häiritä kuljettajan keskittymistä liikenteeseen. Käytännössä kuljettaja voi kuitenkin itse arvioida, häiritseekö puhelimen käyttö ajamista.

Nuoret suurin riskiryhmä

Liikenneturvasta kerrotaan, että vaaratilanteisiin joutuminen puhelimen käytön takia on yleistynyt parissa vuodessa.

Jopa yli 40 prosentille puhelinta ajon aikana käyttävistä kuljettajista sattuu kuukausittain täpäriä tilanteita. Eniten vaarallisia tilanteita kohtaavat nuoret, alle 25-vuotiaat kuljettajat. Keski-ikäisten ja iäkkäiden kohdalla ne ovat harvinaisempia.

Toisaalta puhelimen avulla myös edistetään turvallisuutta Suomen maanteillä. Kännykällä hälytetään entistä useammin apua ja varoitetaan vaaroista tai liukkaista kohdista.
(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.