Mainos

Kännykkä-tv:lle halutaan aluksi maksuvapaus

Alkuvaiheen maksuttomuus koskisi kännyköistä katsottavia tv-ohjelmien rinnakkaislähetyksiä, jotka ovat kuluttajille ilmaisia.

Tekijänoikeus- ja tuottajajärjestöt esittävät, että kännykkä-tv saisi aluksi maksuvapauden tekijänoikeuskorvauksista. Maksuttomuus koskisi kännyköistä katsottavia tv-ohjelmien rinnakkaislähetyksiä, jotka ovat kuluttajille ilmaisia ja toimivat dvd-h-verkossa.

Kuluttajille maksuton kännykkä-tv on Suomessa vielä suunnitteluvaiheessa. Järjestöt ja tv-yhtiöt ovat kuitenkin jo ajautuneet kiistaan siitä, pitäisikö kännykkään lähetettävästä ohjelmasta maksaa tekijänoikeuskorvauksia.

Tv-yhtiöiden mielestä korvausten tulisi sisältyä summaan, jonka ne maksavat tavalliseen televisioon lähetettävistä ohjelmista. Järjestöt taas ovat sanoneet, että kännykkä-tv tuo mukanaan lisää katselua, josta ohjelmien tekijöille ja tuottajille kuulu oikeus korvaukseen.

Nyt järjestöt ehdottavat, että korvauksia ei kännykkä-tv:n alkuvaiheessa tarvitsisi hoitaa. Esityksestään tiedottaneiden järjestöjen mielestä asiassa voitaisiin toimia samaan tapaan kuin aikanaan digi-tv:n kanssa. Tuolloin tekijänoikeusmaksut porrastettiin digiboksien määrän mukaan.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.