Mainos

Kännykkä toimii nyt myös avaimena

Matkapuhelinta voidaan ryhtyä käyttämään myös avaimena: uudessa järjestelmässä kulunvalvontaa järjestelmän, voidaan valvoa GSM-puhelimen avulla. Soittamalla tiettyyn numeroon saadaan haluttu ovi tai portti avautumaan. Järjestemän muistiin tallennetaan niiden puhelinten numerot, joiden haltijoilla on riittävät kulkuoikeudet.

Kulkuoikeudet pystytään määrittelemään yksilöllisesti ja kellon aikaan sidotusti. Järjestelmä on toteutettu niin, että soittaminen ja oven avaus ovat ilmaisia. Mikäli puhelin katoaa niin järjestelmästä voidaan helposti poistaa kyseinen numero, ja samalla vältytään kalliilta lukkojen ja avaintenvaihto-operaatiolta.

Järjestemän avulla voidaan helposti myös suorittaa esimerkiksi työajan seurantaa. Esimerkiksi toisella paikkakunnalla olevat työntekijät voivat kirjautua työmaalle GSM:n avulla, ilmoittaa lounastauon ja poistumisajankohdan.

Tamtron Solution Oy:n kehittämä järjestelmä sopii erilaisten maksullisten palveluiden toteuttamiseen. Esimerkiksi kuntosalille, keilahalliin, kylpylään, uimahalliin tai parkkihalliin ostettu sarjalippu voidaan toteuttaa rekisteröimällä asianomaisen GSM-puhelinnumero järjestelmään ja järjestelmä huolehtii ovenavauksista sarjalipun määrän mukaan.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.