Mainos

Kännykät eivät vaikuttaneet Heinolan turmaan

Viimevuotisen tuhoisan Heinolan bussiturman tutkinta on poikinut lisäselvityksen. Sen mukaan kansalaisten esittämillä epäilyillä kännyköiden tai voimajohtojen mahdollisesta vaikutuksesta bussin ABS-jarruihin ei ole todellisuusperää.

Bussiturma-Heinolassa

Onnettomuuden tutkintalautakunta on jo aiemmin todennut, että kuljettajan kokemattomuus, liian suuri tilannenopeus ja Heinolan eteläisen liittymän liikennejärjestelyt olivat turman keskeiset syyt. Onnettomuudessa kuoli neljä henkeä ja 32 sai vammoja. Heti turman jälkeen alkoivat kansalaiset ottaa yhteyksiä tutkintalautakuntaan kertoen salaperäisistä jarrujen katoamisilmiöistä autoissa, jotka on varustettu jarrujen lukkitumista estävällä ABS-järjestelmällä.

-Samoin kerrottiin epäilyjä kännyköiden ja sähkökenttien mahdollisista vaikutuksista jarruihin, kertoo Onnettomuustutkintakeskuksen johtaja Kari Lehtola. Heinolan bussiturman tutkijalautakunta kutsui tämän vuoksi erityisen asiantuntijatyöryhmän tutkimaan väitettyjä ongelmia autojen ABS-jarruissa. Lehtolan mukaan suoritetuissa kokeissa ei ole havaittu tämmöisiä ilmiöitä.

(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.