Mainos

Kännykästä pian television kaukosäätimen korvaaja?

Televisioiden ominaisuuksien monipuolistuminen on herättänyt pohdintaa siitä, miten perinteiset kankeat kaukosäätimet saataisiin korvattua tehokkaamman ohjauksen mahdollistavilla keinoilla.

The New York Times -lehdessä pohdittiin viikonloppuna ovatko älypuhelimien ja tabletkoneiden kaukosäädinohjelmistot syrjäyttämässä televisioiden omat kaukosäätimet. Monien teknologia-intoilijoiden mielestä aika on jo kypsä kännyköille ja perinteinen kaukosäädin tulisi jättää historiaan.

- Kaikki tajuavat, että kaukosäädin on kuluttajaelektroniikan dinosaurus. Televisiovalmistajat ovat alkaneet tajuta, että heidän täytyy alkaa siirtyä eteenpäin perinteisestä kaukosäätimestä, toteaa tutkija David Mercer Strategy Analytics -yhtiöstä.

Teknologiasivusto Technologizerin sivuilla pohditaan, että kännykkä- ja televisioteollisuudessa täytyy kuitenkin vielä tapahtua monia asioita ennen puhelimien kaukosäädinkäytön todellista läpimurtoa. Ja tässä saattaa vierähtää vielä tovi.

Rajoituksia akkukestosta

Technologizer -sivuston mukaan älypuhelimien akkukesto aiheuttaa rajoituksia, sillä monien älypuhelimien akku ei kestä nykyään ilman latausta vuorokautta kauemmin. Ennen akkukeston parantumista älypuhelimet eivät ole täysin ihanteellisia vaihtoehtoja television ohjaamiseen.

Älypuhelimet eivät riittävän yleisiä

Technologizerin mukaan jokaisella saman television käyttäjällä tulisi olla hallussaan oma älypuhelin, jolla kykenee ohjaamaan televisiota. Jos perheessä vain yhdellä henkilöllä on kaukosäätimenä toimiva kännykkä, niin muut ovat riippuvaisia kyseisen henkilön paikallaolosta - tai muuten he käyttävät perinteistä kaukosäädintä. Comscoren mukaan esimerikiksi Yhdysvalloissa vain joka kuudennella ihmisellä on tällä hetkellä älypuhelin käytössään.

Television kännykkätuessa vielä puutteita

Suurin este kännykkäkaukosäätimien käytön yleistymiselle aiheutuu kuitenkin itse televisioista ja digivirittimistä.

Esimerikiksi suosittua iPhonea pystyy kyllä käyttämään tavallisen television kaukosäätimenä, mutta ei ilman puhelimeen kiinnitettävää kömpelöä IR-lähetinlaitetta, jonka hankkiminen myös maksaa.

Toinen vaihtoehto on laitteiden ohjaaminen kännyköillä erilaisten sovellusten avulla langattoman verkon kautta.

Esimerkiksi Samsungilla ja Mitsubishilla on omat älypuhelinohjelmistot televisioidensa ohjaamiseksi. Älypuhelinta voi myös käyttää esimerkiksi uuden Google TV:n ja Apple TV:n ohjaamiseen. Käyttäjä voi kuitenkin yllättäen huomata joutuneensa vastakkain eri ohjelmien muodostaman tilkkutäkin kanssa. Ohjelmista saattaa puuttua tuki eri älypuhelimien kanssa.

Technologizerin sivuilla päädytäänkin siihen tulokseen, että nykyisellään älypuhelimella tapahtuva kaukosäätö ei vielä tarjoa riittävän kätevästi etuja tehdäkseen yleisesti läpimurron kotitalouksiin.

Toisaalta on syytä muistaa, että älypuhelimien käyttö yleistyy jatkuvasti. Kun kaukosäätöön kehitetyt ohjelmistot saadaan hiottua toimimaan kitkattomasti eri alustoilla, ei television herruus välttämättä ole perheessä enää sillä henkilöllä, jolla on kaukosäädin käsissään.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.