Mainos

Kannustavat palkkaustavat yleistyneet

Uutispäivä Demarin mukaan joka toinen työntekijä saa tulospalkkioita. Yleisintä tulospalkkaus on teollisuudessa.

Tulospalkkioiden ja muiden niin sanottujen kannustavien palkkaustapojen käyttö on yleistynyt Suomessa, kirjoittaa Uutispäivä Demari. Peräti puolet suomalaisista saa jonkinlaista tulospalkkaa.

Kannustavien palkkaustapojen kasvu on jatkunut kymmenen vuoden ajan, ja vuonna 2004 maksettiin jo noin miljardin euron edestä tulos- ja voittopalkkioita. Vuosittain suomalaisten yritysten maksamista palkoista näihin kannustaviin palkkioihin käytetään yhteensä lähes 10 prosenttia.

Elinkeinoelämän keskusliiton asiantuntija Niilo Hakonen ei kuitenkaan pidä määrä suurena, sillä esimerkiksi Ruotsissa kannustava palkkaus näyttelee hänen mukaansa paljon suurempaa osaa.

Paperi- ja energiateollisuudessa eniten tulospalkkoja

Tulospalkkauksen yleisyys vaihtelee paljon yrityksen koon ja toimialan mukaan. Yleisintä tulospalkkaus on suurissa yrityksissä, ja toimialoilta sitä hyödynnetään eniten teollisuudessa. Peräti 69 prosenttia teollisuuden henkilöstöstä kuuluu tulospalkkauksen piiriin. Energia- ja paperiteollisuudessa määrä on yli 90 prosenttia.

Palvelualoilla tulospalkkioita saa noin 44 prosenttia työntekijöistä. Rakennusalalla taas kannustavan palkkauksen piiriin kuuluu noin 40 prosenttia henkilöstöstä.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.