Mainos

Kannuksen tehdaspalosta yli 10 miljoonan vahingot

Kannuksen eilisiltaisen tehdaspalon vahinkojen arvioidaan nousevan yli kymmeneen miljoonaan markkaan.

Tehdashallin palo Pohjanmaalla.

Tietoliikenteen ja teollisuusautomaation laitteiden sopimusvalmistukseen erikoistuneen tehtaan toiminta keskeytyy pariksi kuukaudeksi, mutta kaikki tilaukset kyetään kuitenkin hoitamaan poikkeusjärjestelyin.

Tulipalo sattui Ojala-yhtymään kuuluvan Ricdon Oy:n tehtaalla Kannuksessa. Ojala yhdistyi alkuvuodesta jättiyritys Flextronicsiin, joka on maailman suurimpia elektroniikan sopimusvalmistajia. Vaikka palo onnistuttiin saamaan hallintaan parissa tunnissa, tehtaan 10 000 neliön laajuisiin tuotantotiloihin tuli noki- ja savuvahinkoja.
Toimintaa ei voida jatkaa likaantuneissa tiloissa, koska korkean tekniikan yrityksen tuotantotilojen on oltava täysin puhtaat. Tehtaan tilat on pestävä ja maalattava ennen kuin ne voidaan ottaa uudelleen käyttöön. Remontin arvioidaan kestävän pari kuukautta.

Kannuksen tehtaan laitteita siirretään tulen vahingoittamista tehdastiloista tilapäisesti Ojala-yhtymän muille tuotantolaitoksille. Tuotantoa voidaan sijoittaa myös vuokratiloihin Kannukseen. Ojalalla on tuotantolaitoksia mm. Sievissä, Oulussa, Oulaisissa, Haapajärvellä ja Piippolassa.

(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.